20 gün kadar önce mutat olarak Ortaca Berberinde saç tıraşı oluyorum. Gazeteye sunduğum yazılardan bahsediyorum.

 

  1. Benim berber Mesut birini tıraş ediyor. Tıraş bitti. Adam müsaadenizle biraz sohbet edebilir miyim dedi. Van Ercişli olup, en son Tekirdağ’da ikamet ettiğini damadının Çanakkale’de öğretmenlik yapıp kızı da görevli imiş. Toruna bakmak için ayrıca kiralık dairede ikamet ettiğini. İlk öğretmen çıkıp Kastamonu Cide’de görevli imiş. Cide’nin 7 köyü vardır diyor. Halkı büyük çoğunluk İstanbul kaloriferli dairelerde hizmetli, kapıcı, kaloriferci imişler. Bir kurban bayramı toplanıldı. Her bir arada kurbanlar kesildi. Kavurmalar yemekler öyle bir bağlılık. İkinci gün en az 2 köye misafirlik 4 günde köy ziyaretleri tamamlandı. Bir arkadaş beni aldı bir eve misafir hemen sofra kuruluyor. Biraz sonra başka bir yer hemen sofra şimdi yedik hayır olmaz nereden gelmişler. Muazzam bir misafirperverlikleri var. O zaman bekar idim. Köy odasında her akşam yemek.
  2. Dedim kaç sene önce Erciş’te büyük bir deprem olmuştu. Mutlaka akrabaların vardır dedim. Evet dedi. Depremden epey sonra memlekete ziyarete gittim. Eski Erciş tamamen yıkıp yerine çok güzel manzarası Van Gölü’ne göl adeta bir deniz gibi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti 8 ayda binaları tamamlayıp, sahiplerine teslim etmiş. Halk son derece memnun. Kendilerine daha önce prefabrik evleri de ayrıca kullanıyorlar. Ama muhalefet hala bu evleri gösterip aleyhte propaganda yapıyorlarmış.
  3. Bir gün Van Valiliğine gidip halkı olarak sayın valimize teşekkür edeyim dedim. Kabul edilmedim. Ertesi gün aklıma geldi bir not yazdım. Sayın valim Türkiye Cumhuriyetinin bir görevlisi olarak nezdindeki devletimize bir teşekkür etmek istiyorum. Şuan her ne kadar başka ilde ikamet ediyor olsam da memleketim Erciş’e 8 ay gibi kısa bir zamanda en modern şekilde konutları teslim etmişsiniz notunu kapı görevlisine verip hemen kabul edildim. En iyi bir şekilde duygularımı ve memnuniyetimi arz ettim. Bundan da büyük memnuniyet duydum dedi.
  4. Arkadaş güzel benim adım Necdet dedim. Senin adın nedir, dedi Halis. Dedim bizim bu taraflarda pek Halis ismi kullanılmaz ama hakikaten isminin hakkını vermişsin, Halis adammışsın. Bizler bu devletin memurları idik. Şimdi devletin emekli vatandaşlarıyız. Bizim partimiz hükümetimiz olmaz doğrudan Türkiye Cumhuriyeti devleti olup her zaman devletimizin başarılarını dileriz dedim.