15 sene kadar önce hanımın miras yoluyla sahip olduğu evde Bozcaada’da hemen mağazaların arka tarafında kurulan çarşamba günü pazarında kamyonet içinde soğan patates satan bayana

1- Ezine’den mi geldiniz? Dedim. Küçük Kuyu’dan dedi. Akşamdan geldik dedi. Bende sizin bu sattıklarınızın hepsini toplasan sizin pansiyon paranıza yetmez dedim. Ah be amca sen çok safsın sen hala babanın vurduğu sömekle duruyorsun. Özal zamanında herkes köşe oldu ama rahmani ama şeytani hatta dört köşe sekiz köşe olanlar oldu sen hiçbir şey olmamışsın dedi. Bizler bütün gün yorulup kamyonet kasası içinde yatınca onların beş yıldızlı, bizim gökyüzü beş milyar yıldızlı pansiyonumuz olur dedi. Sen bu konuda bizi dedi.

2- Şimdi her yılbaşına hazırlık asgari ücret talep tartışmalarında öyle konuşmalar oluyor ki aslı artık bitpazarı raflarında kalmamış slagonlu talepler. Akla mantığa sığmayan söylemler. İşyeri açıp bir şeyler üretip, işçi çalıştıranlar için yok sömürü düzeni vs. vs. ülkemizi de ekonomik yönlerden adeta çökmüş vatandaşlar son derece çaresiz gibi gösterilmeye çalışılmakta olduğu maalesef acı bir gerçektir.

3- Haberleri iyi izlesinler kasım ayında yalnız Çanakkale ilimizde 1500’e yakın konut satıldığı Türkiye çapında geçen yıla göre yüzde bilmem ne kadar artışla yüz yetmiş sekiz bin konut satıldığı hatta yabancıların artık kendi ülkelerine güveni kalmamış. Türkiye’den konut satın alıyorlar. Sayın kamu görevlisi Milli Güvenlik ve Emniyet teşkilatımız öyle başarılı hizmetler yapıyorlar ki hiçbir suçun faili meçhul kalmıyor. Hala ülkemizi itibarsızlaştırma vs. gibi gösterilmesi son derece bilgisizlik olur.

4- Haberlerde en büyük delil lüks otomobil stokçuluğu yapılmakta olduğu uyanıklar. Bayilerden topladıklarını karaborsada 50 veya 100 milyar farkla satmakta olduklarıdır. Konutlarda, inşaatlarda fazla birikim olmamaktadır. İnsanlarımızın alım gücü tahminin çok üzerindedir. Dövizin yükselmesi manipülasyondur. Kendi aralarında birbirlerine para ödemeden paslaşarak yükselmektedir. İyi tarafı at başı yarışta borsa da yükselmekte olup, ekonomik bir sorun olmayıp, sorun yaratılmak istenmektedir. ‘’Eskiden Saros denen Uluslararası büyük spekülatör Ey Türkiye gömleğin beyaz ama sabunun veresi. Gemilerin benim emanet sularımda yüzüyor. Çekiverirsem bütün gemilerin karaya oturur. Tehditleriyle faizler 100/100’e yakın seyrediyordu.’’ Şimdi Allah’a şükürler olsun öyle bir sorun olmayıp yolumuza devam ediyoruz.