Berber şimdi önüne düşecek değerlendirmeni kendin yaparsın demiş.

1-      Berber şimdi önüne düşecek değerlendirmeni kendin yaparsın demiş.

2-      Türkiye’ de öyle hadiseler ceryan ediyor ki birbirine biraz yakınlığı bırak tamamen zıt kutupları herkes kendi değer yargılarına göre haklı çıkmaya çalışıyor. Bir de şu var ki insanlar bir az olsun kendilerine tenkit edebilselerdi. Adalet Bakanlığı olmazdı. Mahkemeler olmazdı. Avukatlık müessesesi olmazdı ancak birkaç etaptan sonra kararlar verilebiliyor.

3-      Maalesef Türkiye’mizde siyaset uğrunda bir çok değer yargılarımız hiçe sayılıyor. Eeee memlekette adalet var mı yokkkk  kanun var mı yokkkk hukuk var mı yokkkk cevaplar yine kendileri tarafından veriliyor. Son zamanlarda akla hayale gelmeyen kadın cinayetlerine şahit oluyoruz. Hani bir atasözü var. Köpeksiz köy bulan değneksiz geziyor diye bir bakıyorsun adam karısına seni öldüreceğim diyor. Bey gibi birkaç sene yatarım seçim olur bir de af çıkar ohhh.

4-      Eskiden roman okumalar vardı. Şimdi televizyonlar her şey basit ben Alkadraş Kuşçusu  romanını okudum. Daha sonra Burt Langester film çevirdi ve belgesellerde de izlenmiştir. Roman da şöyle geçiyor. Her hangi bir suç neticesi hukuk seni insanlardan tecrit ediyor ayırıyor. Suçluyu hukuken ölü sayıyor. Gökçeada da tarım açık cezaevi vardı. Arada mahkumlar sağlık merkezine yatıyordu. Allah düşmanımı düşürmesin diyorlardı. Çok çeşitli evrelerden geçiriliyormuşsun. Birine sormuştum efendi kılıklı aklı başında; abi dedi bela insanın üstüne geliyor. Kaçamazsan mahkumsun dedi. Dışarıda ne var içerde hep belalılar. Adam gelir sana sürtünür bela çıkarmak ister ve şöyle bir misal verdi. Adam hanımını almış cadde de yürüyor biri gelmiş hanımına tacizde bulunmuş ve yoluna devam etmiş. Hanımı sen ne biçim adamsın en küçük bir müdahalede bulunmadın. O bela biraz sonra başka bir aileye yine tacizde bulunmuş. Yine bir şey yok. Daha sonra kalabalık üçüncüde birine daha taciz ederken adam artık bıçakla mı tabancayla mı onu temizlemiş. İlk tacize uğrayan adam hanımına gördün mü sabır neticesi biz sıyrıldık demiş. Ben bu olayı birine anlattım da dedi ki. Trafik önünde bir araç herhalde bir şey indirip bindirecek geçemiyorum. Arkamdaki boyuna korna çalıyor. Biraz sonra önüme geçip durdu. Sağ taraf cam açık adam başını soktu. Bana ne hakaretler otomatiğe assan boynu sıkışacak ya sabır dedim. Bir anlık mesele.

5-      Şimdi Türkiye’nin çok önemli sorunu berber koltuğu evet mi hayır mı önüne düştüğü zaman görürsün siyah mı beyaz mı. Eh nasıl olsa buna halk karar verecek. Kimse kendi kendine karar veremeyecek. Ülkemiz için hayırlısı olsun.