Bilhassa muhalefetin yandaş diye nitelendiği haber kanallarından sevindirici haberler geçiyor ki Kırıkkale’de 20 bin metrekare tahminen büyüklüğünde bir karpuz tarlası belki 20 tonluk tır delice karpu

1-      8 kadar işçi karpuzlar öbek öbek toplanmış. Hemen hepsi bir boyda 18 kilo civarında olup son derece tatlı olduğunu yurdun büyükşehirleri haline gönderildiğinden bahsediliyor.

2-      Kırıkkale Belediye Başkanlığı’nca geniş bir alan bembeyaz çarşaflar yayılmış 8 kadar işçi kadın köylerden satın alınan domatesleri ikiye bölüp güneşte kurutarak daha sonra özel kutulara konularak Avrupa’ya ihraç ediliyormuş. Belediyelerimizin böyle işlerde uğraşıp vatandaşlarımız mallarını değerlendirmeleri son derece güzel.

3-      Eğirdir gölünde birileri çok özel deniz taşıtı ile misafirlerini gezdiriyor. Epey de talep gördüğünden bahsediyor.

4-      Van Gölü’nün dibinden 400 bin M3 batak çamur çıkarılarak deniz teknelerinin yanaşmasında büyük kolaylık sağlandığını görsel olarak haber geçiyor.

5-      Ülkemizin arıcılarının birçoğu Şırnak Dağ eteklerinde yaylalara çıkmışlar. Rüzgar esiyor. Son derece kaliteli çiçekler sayesinde çok leziz 70 bin ton civarında bol beklediklerini daha önce oralarda PKK’nın cirit attığını şimdi ise o kutsal topraklarda arıcılık yaptıklarını daha sonraları ise o bayırların yine eskisi gibi küçükbaş hayvanları ile dolacağından bahsediliyor. Bir vatandaş Bingöl Ormanları içinde arıların ağaç kovuklarına yuva yapıp ürettikleri balları topluyor. Özel yuvarlak kaplara koyup kilosunu 1500 liradan sattığını ve birçok hastalığa iyi geldiğini söylüyor.

6-      Bursa’da bir vatandaş lokantasını gösteriyor. 3 kap yemek 20 lira sürümünden kazanıyorum, diyor. Tabaklara yemek koyan aşçı 3 kadar garson boyuna servis yapıyor. Vatandaşlarda son derece memnun yüzleri gülüyor başka yerde bir tas çorba dahi 25 lira diyorlar.

7-      10 sene kadar önce Ayvalık turuna katılıp yarımada ve Şeytan Tepesi vs. isimdeki yerleri geziyoruz. Adam çok güzel turistik bir çay evi yaptırmış. Çayın fiyatını yazmış ama çok pahalı bizim gruptan 2 kişi girdi bizler etrafı gezerek vakit geçirdik. İçimde ne olur şu çayı uygun bir fiyata versen sürümünden kazanırsın bizlerde hem birer ikişer çay içip etraf manzarası seyrederiz diye düşünmüştüm. Ama herkesin düşüncesi ayrı cümlenize selam olsun.