Kitabımızda böyle yazılıdır. Herkesin nişanesi değişik olup, kimsenin nişanesi yakınlığı vardır. Kimseye benzemez ayrıca Allah diyor ki bizim yolumuzda olanlara yani ilahi rızaya erme yolundakilere ke

Kitabımızda böyle yazılıdır. Herkesin nişanesi değişik olup, kimsenin nişanesi yakınlığı vardır. Kimseye benzemez ayrıca Allah diyor ki bizim yolumuzda olanlara yani ilahi rızaya erme yolundakilere kendimizden bir güzellik ve sevgi bırakırız yazılıdır.
12 Eylül 2021 Pazar TRT müzik kanalını açtım. Muzaffer Ertekin her hafta belirli bir saatte Aşina programını sunan her hafta Türk Sanat Müziği veya Türk Halk Müziğinden kabiliyetli bir kişi ile program yapmakta olduğu kendisinden şarkı gazel türkü uzun hava örnekleri verdiği ayrıca ismi aklımda kalmadı Prof. Dr. Bir beyefendi yorum yapıyor.
Programda geçmiş dönemlere ait Hafız Sami, Şehla Osman Münir Nurettin Selçuk, Sultan Ahmet Camii baş imamı Sadettin Kaynak bayanlardan Radife Erdem, Perihan Altındağ daha bir çok sanatkardan okuduğu şarkılardan bilhassa Şükrü Tunar gibi bir klarnet sanatçısının da hemen hemen bütün plaklarda görev aldığı ve bu plakların gramofondan dinlenişi çok güzel olduğu konuşuluyordu.
Radife Erdem gibi koşma okuyan bir sanatkarında henüz yetişmediği hemen plak konuldu. Yar yaaar rast geldim iki danede / biri al giymiş biri mor / al giyeni alsam da yanıma / mor giyeni sarsam sineme, beyazda güzel amma ille de mavili gel gel gel diye. Nesrin Sipahi’nin kadifeden kesesi plağı ve daha başka plaklar konuldu. Bir Sadettin Kaynağı çıkarsan musiki dünyası çok büyük noksan olur vs vs vs.
Birden aklıma Gökçeada yılları geldi. Eşi askerlik görevi icabı Op. Dr. Metin Şavkıllıoğlu eşi sağlık merkezi baştabibi Op. Dr. Eser Şavkıllıoğlu mesai günleri saat 16 sırası salonda kalem odası karşısında odada çay içiyoruz. Ben biraz geç girdim odaya. Dr. Hanım hemşire hanımlar çok eşlilik hakkında konuşuluyormuş. Hemen bana düşüncemi sordular. Bende fayfalak yaptım. Ay ne iyi olur bu konuda kanun mu çıkmış dediğimde Dr. Hanım Necdet Bey şimdi elimdekini kafana atıcam. Biraz sana güvenimiz vardı sen de fos çıktın diyordu. Sayın Dr. Hanım bizde herkes gibi duygulara sahibiz Radife Erdem koşmasında ne de güzel söylüyor. Yaaar yaaar rast geldim iki danede / biri al giymiş biri mor / al giyeni alsam da yanıma / mor giyeni sarsam sineme, beyazda güzel amma ille de mavili gel gel gel diye çokta güzel okuyor. Neyse bu konularda karşılıklı yorumlar yaptık. Anadolu’da 3 evliyim 4 evliyim diyenler oluyor. Bunlar daha ziyade tarlası çok olanlar işçi lazım bunlar her türlü işi yapıyorlar. Bu kadınlar sayesinde harp sonları beldelerde erkekler çok azaldığından kadınların güvencesi bakımından dört beş duruma göre nikahlarının altına alınması uygun görüldüğünü çok değerli vaizler tarafından camilerde vaazlarda dinlemiştim. Her şeyin zamana zemine göre olduğunu arz ederim.