Çok sayın İşte Çanakkale okurlarım. 14 Kasım 2003 Salı. Yangının üzerinden 10 gün geçti. Bu bir belgesel niteliğindedir.

1 İkametgahım Sarı Mor Konutları olup 180 derecelik Doğu tarafını tamamen görme özelliğim var. 2007 yılında her iki gözümden katarakt ameliyatı oldum, Op. Dr. Hülya Özcan tarafından. Bütün Hülya ismini taşıyanlara selam olsun, çok net görüyorum.

2 4 Kasım Pazar hava rüzgarla başladı. Güney batı saat 14.25 sularında salondan denize baktım. Ilgardere tarafında önemsiz bir duman, odamda TV seyrediyorum… Birden ‘Yine bir bakayım’ dedim 10 dakika sonra ‘Eyvah Kapkara dumanlar’ gökyüzünü sarmış. O sıra rüzgarın hızı da çok yükseldi. Ağaçların dallarının sallanmasından bir saat kadar sonra Ton TV naklen yayına başladı. Allahın sanki bir farazi rüzgar tam yangını kalaycı körüğü gibi körüklüyor. Keşan yazılı bir arazöz modern hortumsuz, belki 70 metreye su fışkırtıyor. Oraları çok karışık tepecikler. Yangın sıçrama yaparak ters yönlerden de yanmaya başladı. Saat 17.30’da spiker bayan meteoroloji müdürlüğünü aradı. Sayın Erdinç Uslan 18.30 sıralarında kuvvetli bir yağıştan bahsetti, hiç ihtimal vermedim. Karacaören tarafları zayıf bulutlarla kaplı en az 100 metre aralıklardan oluşan tepelerden 6 adet alev görünüyor. Birden gök gürlemeleri, şimşekler bir yağış ki denizin üzeri yağmurdan tamamen kapandı. Bize de öyle bir yağış Adnan Kahveci minibüs yolu dere oldu. İnşallah dedim tamamen sönmüştür.

3 Yangında epey uzakta Pazarlı Köyü Sayın Erkan Şahin ‘Ilgardere’den trafodan ateş çıktı. Bize ‘Yardıma gel’ dediler, yardıma gittim geldim hemen, traktöre pullukları taktım çiftliğin alt tarafından sürmeye başladım.  Ateş sıçradı anında birçok ket ve makinelerim, ot balyalarım, küçükbaşlarda 6 kadar hayvanım yandı. Zararım en az 40 milyar’ diyor.  Rüzgar da çok şiddetlendi.

4 Sayın Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ilimiz Orman Müdürü Sayın Enver Demirci havadan izlenimlerimizden 2. Helikopter, 9 hava aracı 81 Arazöz 22 ilk müdahale aracı 16 İş makinesi 40 adet diğer kurum araçları, 510 personelle müdahale edildi. Pazarlı Köyü Sayın Valimiz İlhami Aktaş tarafından boşaltıldı ve yangın 5 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 14.00’te tamamen kontrol altına alındığı açıklandı. Atikhisar yangınında elektrik direklerinden ateş çıkarak başladığı canlı şahitlerle açıklanmış oldu.

Sonuç: Mevsimler değişti. Ani rüzgarlı önüne geçilemeyen yangınlar, ani yağışlarda su baskınları. 13 Kasım Pazartesi bilhassa Troya Caddesi ve birçok caddeler adeta dere olmuş. Kepez Deresi taşmış. Selam ve saygılarımla. Her şeye karşı hazırlıklı olmak dileklerimle…