Çok aziz ve kıymetli okuyucularım seçimler dolayısı ile havaların çok sıcak oluşu ve bazı sebeplerden yazılarıma ara vermiştim.

 

  1. İnşallah yine sizlere tarafsız belgeleri ile yazılarımı sunacağım. Ben ev telefonu haricinde herhangi bir bilgisayarlı telefon kullanmıyorum. Yazılarımı müsvedde olarak veriyorum. Televizyon bilhassa ekonomi kanalları izliyorum.
  2. Evet 24 Ağustos 2023 Perşembe yeni TCM bankası müdürü Sayın Hafize Hanım geçen ay PPK toplantısında yüzde sekiz buçuk olan faizi birden 6,5 puan arttırarak yüzde onbeşe çıkardı. Bir ara yüzde iki buçuk puan arttırarak yüzde on yedi buçuk oldu. Evet bugün saat 14.00’de ekonomistlerin yüzde iki buçuk arttırması yorumları yapılırken hiç tahmin ve tasavvur edilmeyecek şekilde yüzde yedi buçuk arttırarak birden yüzde yirmi beş oldu. Döviz kurları birden düşüşe geçerek dolar ve Euro çok seri şekilde inişe geçti. Borsa İstanbul yükselmeye başladı. Bu durumlar ekonomimizin ne kadar kutlu olduğunun en güzel belgesidir.
  3. Sayın okurlarım en baş güreşlere 1948 yılında babam beni Uzunköprü’den Edirne’ye Kırkpınar’a götürmüştü. Tel örgüler vardı. Başpehlivan biri Babaeskili İbrahim ile Sındırgılı Şerif pehlivan yani iki adet ülkemiz çok fakirdi her türlü teknoloji çok zayıftı çiftçi ülkesi tarım ülkesi olduğumuz halde üretemiyorduk. Hastalıklar bilhassa verem kol geziyordu. Şu an şükürler olsun imparatorluk dahil ülkemiz her türlü konuda var varlık zamanını yaşıyor.
  4. Siyaset maalesef çok geri kalmış öyleki hala bu başarıları görmekten mahrumlar veya bilinçli olarak muhalefet ediliyor. En büyük gücümüz kadınlarımız helal olsun kadınlarımız ne kadar çok şirketler olsun diğer bütün görevlerde son derece başarılılar. Saçı uzun aklı kısa gibi laflarla yıllarca itibarsızlaştırmışız. İşte Sayın TCMB yeni bayan başkanı Sayın Hafize Hanım çok başarılı oluyor. Esas görevi fiyat istikrarını elindeki bütün silahları yerinde kullanarak inşallah ülkemiz en kısa zamanda rayına oturacaktır. Ekibinde de yine Hatice isimli bayan yardımcısı var. Ekonomiyi yönetenlerde çok büyük bir birlik içerisinde olup, her türlü konuda çok yerinde kararlar alıyorlar. Bunun en büyük belgesi Bist Borsa İstanbul’un devamlı yükselmesidir. Eskiden yabancılar etkili oluyordu ama şimdi hem borsaya yeni şirketlerin katılımı yerli borsa yatırımcısın da çok fazla artmasıdır. Ama hala ülkemiz aleyhine kara tablolar çizilmekte olsa da zamanının en güçlü ekonomisine sahibiz. Pozitif düşünenlere selam olsun.