Çok sayın okurlarım ilimiz Çanakkale her türlü konuda ülkemizin hemen hemen en üst derecede bulunmasına rağmen siyaseti çok geri kalmıştır.

 

  1. Siyasetçilerimiz maalesef hiçbir şey üretemedikleri gibi bazı çok başarılı olanları da siyasi emelleri uğruna itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. İlimizde Borsaya Kote olmuş iki şirket iken yakın zaman da Kale Seramik borsaya dahil olduğunu tahmin ediyorum hayırlı olsun.
  2. İlimiz Dardanel Gıda Kurulduğu 1984 yılından beri çok başarılı işler becermekte olup en büyük özelliği dışarıdan ham maddesini alıp işlenmişini ihraç etmektedirler ve ülkemize döviz kazandırmaktadırlar. Zaman zaman köşe yazılarımda bunları belgeli olarak en güzel şekilde arz etmeye çalışmışımdır.
  3. En büyük başarısı Nato gibi Dünya çapında bir kuruluşun tedarikçisi görevini üstlenmiştir. Ne demek Nato gibi Denizlerde de uzun müddet kalmalarına esas hazır gıda tedarikçiliği çok büyük bir başarıdır. Hemen Dardanel gıdayı aradım telefon görevlisi bayanlara da kudretten torpillisiniz dedim. Enflasyonun çok yüksek olduğu ülkede devamlı personel ücretlerindeki artışlar nedeni iş yerleri üreticiler zorlanmakta oldukları ama Dardanel Gıdanın böyle bir sorunu olmayacağıdır.
  4. Fakat ne yazık ki bazen akordu bozuk laflar işitmekteyim , neymiş sermaye imiş işçilikler, kölelikler vs.  Ülkemiz SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE dahil olup bütün işler arz ve talep olarak icra edilmekte para kazanılmakta ve karşılığı bizlerin ayrılıkları  da bunlarla karşılanmaktadır bundan daha doğru bir şey yoktur. Dardanel en az iki bin bayanı üretiminde çalıştırmakta bin kişi de çeşitli görevlerde istihdam  edilmekte olup ilimiz için çok büyük bir başarıdır. Ama ne yazık ki 39 yıl evvel kurulan DARDANEL GAYRI SIHHİ B irinci sınıf müessese olup ilimizden o zamanlar en az dört veya beş kilometre dışarıda kurulmuştur ama zamanla şehir büyümüş Dardanelin bulunduğu alana da binalar kurulması sağlanmıştır. Şimdi o binalar da ikamet etmekte olanlar birilerinin de teşviki ile kokuyu deyip şikayette bulunuyorlarmış alırken bilmiyormuydun. Bir de oralara ikamet ruhsatı  verenler hiç düşünülmedi mi? Yerleşim alanı olacak bu kadar yer varken belirlenen sınırlar dışında oturma izni verilebilirdi, şimdi kokuyu kaldırılsın diye şikayetler oluyormuş çok yazık.
  5. Her ne olursa olsun Sayın  DARDANEL sahip ve yöneticileri bir çok alanda olduğu gibi habercilik alanında da çok büyük katkısı olmuştur. Marmara bölgesi habercilik kanalı on üç ilimiz haberlerini devamlı izlemekteyiz. Başarılarından dolayı Tebrikler , Tebrikler , Tebrikler Sağolun var olun.