Sayın aziz ve kıymetli okuyucularım televizyonlarda birçok haber kanallarında çok değişik haberlerle karşılaşıyoruz ama nedenlerine normalmiş gibi bakmamalıyız.

 

  1. Benim de çok büyük bir tecrübem var Gökçeada’da memur iken Sağlık Merkezimize Açık cezaevi mahkûmlarından da yatan oluyordu. Bende geceleri gidip nöbetçi arkadaşlara misafir oluyor ve bazı yatan mahkûmlarla konuşuyordum. Birisi diyor ki ben burada noksanlarımı tamamladım alasını yapacağım her akşam bin meclis kurulur ilmi konuşmaları kimse dinlemez. Kurulan Mecliste herkes bir şey anlatır nerede hata yaptığını oradan tahliye olan birinci sınıf nerede nasıl yaşam mücadelesi verecek bilir.
  2. Haberlerde izliyoruz bazı önemli noktalarda taksiler katiyen durmuyor müşteri almıyor. O duraklardan Havaalanlarından ve bazı önemli bölgelerden ancak mafyanın belirlediği taksiler müşteri alabilirmiş diğerleri asla, hele alsınmış başına ne iş gelir Allah bilir diyorlar.
  3. Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı kiraları normalin çok üstünde arttıran mafya, epey zaman oldu. Ev sahibi bir bayan kiralık evimi ilan verdim diyor hemen bir telefon, gayet sert sanki mahkeme oluyorum. Bayan sen piyasayı mı düşürmek istiyorsun evin kirasını şu kadardan biz vereceğiz dediler yazdı senet imzalattılar. Şu an 6 aydır kiraya verilmedi ben şimdi kendi evime şu kadar yönetim giderleri adında para ödüyorum evim başta duruyor kiraya verilemiyor. Hiç olmazsa bir vatandaşımız oturup faydalanabilir ayrıca onun da bir sevabı olduğunu düşünüyorum diyor.
  4. Geçen gün bir kuaförcü  bey iki bayan geldi bilmem ne saç başı yapmış beni on beş bin lira dolandırdılar diyor bende para olarak mı dolandırdılar düşündüm. Ama aklıma şeytani fikir geldi bu dedim dolaydı yoldan reklamını yapıyor. Herhalde oradan kapak kaldırıp pazarlıkla biraz daha ucuza eskiden böyle şeyler yaşamıyorduk  Demokrat Parti Devriydi bir Milli korunma kanun çıktı. Birkaç kişiyi hapse tıktılar karaborsacılıktan her yer süt liman oldu. Şu an o kadar çok mafyacılığa rastlıyoruz ki o zaman kanunlar daha mı sertti? Uygulayanlar daha mı merhametsizdi ? bilemiyorum. Kutsal kitabımızda ne güzel yazıyor “ Merhamet etmeyene merhamet olunmaz” diye.
  5. Eşimin saçları 3 aya yakındır uzadı, beyazladı kuaföre gidecek bende numarası var. Telefonda evvela sıra var mı sordum sonra BAYAN DEDİM son tıraşında sanki gece sanatkar sahneye çıkacak ona göre hiç kısaltmamışsınız. Ense tüylerini almamışsınız 78 yaşında lütfen biraz anlayışlı olun iyice kısaltın dedim sonra her defasında büyük bir zam biz emekliler her 3 ayda bir zam almıyoruz eline şu kadar para verdim. Lütfen anlayışlı olunuz dedim gülüyor tamam dedi. Cümlenize selamlar.