Sayın okurlarım ülkemiz Dünya  tarihinde görülmemiş çok şiddetli, yıkıcı bir deprem yaşadı.

Sağlıkta endemi, belirli bir bölgeyi etkileyen Epidemi, aynı anda hiçbir sınıf farkı gözetmeden çok geniş bir kitleyi etkilemiş olup, ülkemiz adeta bir imtihandan geçiyor. Aslında bu çok büyük bir hatırlatmadır. Ülkemiz 2 sonra bir seçimden geçecek. Herkes çok iyi düşünüp oylarını ona göre kullanmalıdır. Ülke yönetimi öyle basit olmayıp, şu an 85 milyon kişinin kaderi mevcuttur. Badirelere sürüklemenin bir anlamı yoktur ve artık ülkemiz denenecek bir laboratuvar malzemesi değildir. Bu işleri bilenler yapsın ve bilenler yapıyor. Şu an 85 yıllık ömrümde saniye saniye haftalar, aylar, yıllar olarak yaşadım. Bilhassa memuriyet hayatımda zamanın en zor günlerini mesuliyetli bir görevde bulunarak yaşadım.  Maalesef ülke yönetimini mutlu azınlık olarak nitelendirilen bir grubun yönettiğini sık sık rotasyona gelen genel cerrahi ve arada diğer bazı mütehassıs doktorlarından öğreniyordum. Ayrıca ülkemiz bir tarım ülkesi olup uluslararası petrol fiyatlarından sık sık artması dolayısı ile de her zaman enflasyon ile yaşayan bir ülke olmuştu. IMF denilen borç verme kuruluşu da çok yüksek faizlerle borçlandırarakve devamlı yönetimlere müdahale ederek ülkemize gerekli yatırımlar yapılmamıştır.
Zamanla ülkemiz sanayide gelişmiş Anadolu iş adamları çok sıkı ve disiplinli çalışmaları ve tecrübe edinmeleri sayesinde dış ülkelere her geçen gün ihracatlarını artırarak Anadolu Kaplanları unvanlarını almışlar.  Biz bu ülkeye kazandırdıklarımız, bu ülkenin ihtiyacı olan yatırımlarına yatırıp işçi sayısını her geçen gün artırma düşüncesi ile hareket etmişlerdir.
Hiçbir şey tesadüfi olmayıp tabii afetler, hastalıklar, kutsal kitabımız Kur’an da yazılı olup ağaçtan düşen bir yaprak dahi Allah’ın iznine bağlıdır. Evet Corona virüs Çin’de meydana geldi. Uzak Doğu ile iş yapan Avrupa devletleri, işadamları haftanın belirli günlerinde İtalya-Roma’dan kalkanve dönen uçaklarda virüsü taşıdılar. Aynı anda bütün Avrupa ülkelerine dağıldı. Epidemi olup Avustralya Kıtası’na sıçraması Pandemi oldu. Niye başka ülkelerde değil de Çin’de.
6 Şubat 04.17 Pazar sabahı ve 7 Şubat Pazartesi aynı anda 7.7 ve 7.6 çok şiddetli depremler ve artçı sarsıntılar, çok geniş bir alan daha önce belirli bir bölge Endemik iken 11 adet büyükşehirleri vurarak Epidemik vaka oldu. Ancak öyle bir yardımlaşma, dayanışma… Herkes Allah devletimize zeval vermesi telkinlerinde bulunup ülkemiz şuan tüm zamanları en güçlü ekonomisine sahip olup İnşallah 2023 yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tüm zamanların en güçlü üretim ve bereketini yaşayacaktır. Bademler 10 gün evvel çiçek açtı, İnşallah soğuklar vurmaz diyorlar. İnşallah hayırlı ve bereketli günlere… Yaraların bir an önce sarılması dileğiyle…