Bugün 12 Mart 2023 Pazar uzun zamandan beri ülkemizde olduğu gibi ilimizde de su tüketimleri hk. Belediyemizce önemli kararlar yayınlandı.

 

  1. Dün cumartesi gece 24.00 den itibaren sık sık saat başı tuvalete kalkıyorum. İkametgahım sarı mor konutları A-B Blok 32 nolu daire 7. Kat 360 derecelik görüntünün 270 dereceyi yani dörtte üç daha tuğla iskeletinde iken oğlum satın aldı. Güneyde Atikhisar Baraj’ı üstlerinden kışın batıyor. 21 Haziranda Karacaören Köyü’n daha berisinde bütün gece hava lodos bulutları ile geçiş yaparken saat tam yedi de bir yağmur sekize kadar çok kuvvetli yağdı ve gündüz cumartesi hava lodos güneş açtı. Gün saat 12 Martın 03.00’ünde poyraza çevirip öyle bir yağmur ki pencereden bakıyorum, direklerin aydınlattığı ışıklardan minibüs yolu iki kenarı gümbür gümbür yağmur suları. Karşıda okul bahçesi su ile dolmuş, ihata duvarları ile çevrili olduğundan dışarı tahliye boruları da yavaş tahliye ediliyor ve gece evvela lodos yağmurla hemen poyraza çevirdi fırtınalı bir gece.
  2. Tam 50 yıl önce yine 12 Martın gecesi hava bir yağmur bir lodos fırtınası hanım hamile doğum yapacak. Bir fırsat bulup görevli olduğum sağlık merkezine devlet lojmanlarından gelip, hizmetli öğretmen okulu lojmanından ebe hanımı çağırıp saat 05.00 de kızımız dünyaya geldi. İsmini Bahar koyduk. Bugün tam 50 yaşında İstanbul Bakırköy’de bir bankada görevli. EYT’de aybaşında emekli olacakmış. Eh hayırlı olsun, elli yıl çok çabuk geçti.
  3. 52 yıl önce yine bugün ordu mensuplarınca muhtıra verilerek mevcut hükümetin istifası istenip iktidar da bulunan Sayın Demirel Sayın Cumhurbaşkanımıza istifasını vermiş oldu. Peki, bugünlere nasıl gelindi? Gelişmekte olan dünyamızda her şey o kadar çok değişikliklere uğruyordu ki adeta ayak uydurabilmek çok zor hale geliyordu. İmkanlarda zayıf olup yerine getirilemiyordu.
  4. 1970 yıllar başında petrol fiyatları varili 7 dolar iken birden 20 dolara yükseldi. Uluslararası ülkelerin sanayileri gelişmiş olup ürettikleri mallara gerekli zam ilaveleri yapıp pek fazla mağdur olmadıkları fakat ülkemiz bir tarım ülkesi olup zam yapamadığından ihracatı aynı düzeyde kalıp, ithalatı dolar bazında fazla arttığından artık petrol ihtiyacını karşılayamaz durumda. Enflasyon artışı ile sıkıntıları birazda muhalefetin aleyhte tutumları hemen hemen her gün üniversitelerin talebe hareketleri almış yürümüş. Gerek devletin tarafı gerek muhalefeti destekleyen talebeleri her gün olaylar neticesi silahlı kuvvetlerimiz tarafından verilen muhtıra neticesi Başbakanımız istifasını Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da hükümeti kurma görevini Nihat Erim’e vermiştir. Adı geçen de hükümeti kurarak göreve devam kararı almıştır. Devletimiz ABD’nde ülkemizin kalkınmasına her zaman karşı çıkıp dünya lideri olma arzusu ile hareket etmiştir.