2 büyük banka yüksek faizler neticesi iflas etmiş yani batmış.

 

  1. 2 büyük banka yüksek faizler neticesi iflas etmiş yani batmış. Bugün 13 Mart 2023 Pazartesi TV haberlerinde ABD’lerinde 3 gün içinde 2 büyük bankanın battığının haberleri geçiyor. Ayrıca kuş gribi tespit edilen yerlerde tavuklar canlı canlı kapaklı çöp bidonlarına dolduruluyor. Yumurta fiyatları çok artmış. Borsa İstanbul hisseleri çok güzel gidiyordu. Bir ara başka kanalları açtım. Bir saat içinde müthiş düşmeye başladı. 1928 krizi de ABD yaşanmış bir tereddütlü olay olmuş herkes bankalara yüklenip paralarını çekince ekonomi durmuş işsizlik artmış intiharlar baş göstermiş o zaman ABD yalnız ülkesinde olmasına rağmen kriz Avrupa’ya sıçramış 3-4 sene sürmüş yani insanın dişi ağacın bütün vücut etkilendiği gibi.
  2. Ülkemizde de finans merkezi paradan para kazanma üçayaklı merdiven faiz+döviz+borsa her gün dünyalar kadar para dönüyor. Uzmanlar tedirgin acaba domino etkisi yapar mı diyorlar. Ülkemiz şanslı hakikaten ekonomiyi yönetenler eskilere göre çok daha ileri düzeyde olup TCMB kasasında altın ağırlıklı imiş en küçük bir endişelenecek durum yok tahminim petrol fiyatları kısa zamanda çok düşeceğini sanıyorum. Çünkü ABD’lerinde birçok fabrika kredi kullanamayacağından işsizlik artacağından tüketim azalacağından petrol düşecektir.
  3. Hakiki dost kara günde belli olur derler. Büyük depremin ardından ABD Genel Kurmay Başkanı hemen Suriye’nin kuzeyine gelmiş olup, teftişlerde bulunarak PKK ve YPY kullanarak ülkemize saldırılar düzenleyip Akdeniz’e koridor açıp bölgeyi tahakküm altına almak ayrıca Karadeniz’de İHA’cının Rus uçakları tarafından düşürüldüğünü iddia ederek ABD’ninse Rusya Büyükelçisini huzuruna çağırıp açıklama beklendiğini.
  4. Ukrayna’nın artık kendi ülken için değil ABD’lerinin vekâlet savaşçısı olduğu en açık şekilde meydana çıkmış olup, aslında İsveç’in NATO’ya girmesinin ABD’lerinin büyük bir baskısı olup kışa giriliyordu onların ülkeleri bizimkiler gibi değil Rusya doğalgazı tamamen kesecekti. Girmiş olması ülkemizin de iki dudağının arasında idi. Kuran-ı Kerim devletin polisi nezaretinde yakıldı. Ülkemizin hassas noktası ayrıca Finlandiya ‘da da kitabımızın üst yaprağı yırtıldı. Onay ertelendi. Kışı da geçirdiler sayılır. Ülkemizle antlaşma hususları yeniden gündeme geleceği konuşuluyor. Ama Allah öyle büyük ki fırsatı verir zulmünü ne kadar arttıracak sonra her şey değişecek.
  5.  Ülkeleri inceleyen renkli elbiseleri giyen bir zat İsveç’i ziyaretinde üst düzey bir yetkili ile görüşmesinde yetkili şöyle diyor. Alman harbinde İsveç ülkesinin kuzeyinde bulunan ve silah imalatında bulunan madenleri Almanya’ya taşıdığın ve kominizim ile kapitalizmin en zor döneminde her ikisinden de ülkelerini koruduklarını anlatmıştı. Huzurlu gelecek günlere selamlar.