Sayın kıymetli okuyucularım son zamanlarda dünyanın genel durumu ülkemizin genel durumu o kadar çok bozuldu ki anlatmaya hacet yok.

 

  1. Ben dahi herkesten son derece memnunum fakat bazen saygı dışı hareketlerde çok seyrekte olsa karşılaşıyorum. Bu afet adeta insanlığa karşı tanrımızın çok ağır bir imtihanıdır. Şahsi kanaatimce anarşi, terör ve bazı istisnalar hariç imtihan Allah tarafından çok yüksek bir notta kazanılmıştır. Belgeleri ile bütün televizyon kanallarından görsel olarak yayınlanmaktadır.
  2. Olayın meydana gelip her sabah saat 06,00 da haberleri açıp izlemeye başladığımdan beri haberci neferleri yapılan çalışmaları gecelerin eksi on dereceye vardığından olsa arama kurtarma ekiplerinin o çok titiz çalışmalarını bizlerin sıcacık odalarımızdan seyrettiğimiz haber kanallarına görsel olarak aktarmaktadırlar. O toprak yığınlarının arasından canlı çıkarılmasına o ekipler bir canlı çıkınca birbirlerine öyle bir sarılıp kutluyorlar. Hemen hazır bulunan Dr. Serum takıp ambulansa oradan hava alanı uçakla millet hastanelerine mahallinde sanıyorum. 17 sahra hastanesi tam teşekküllü onsekiz bin yirmi iki doktor ve yeterince yardımcı personel ayrıca yıkıntılarda kullanılan 12244 araç ve iş makinası çok büyük bir organizasyon hiçbir plana tabi olmadan oluşuverdi.
  3. Arama kurtarma ekiplerince 88. Saatte 6 yaşlarında Muhammed çıkarılışı bir mucize birbirlerine sarılıyorlar. O eksi derecelerde en küçük bir hata yapmadan o yığınlarda en küçük bir emare artık 98’inci saatte çıkarılan o minik yavrular yüzlerinde öyle bir korku izi yok sanki normal bir yerden gelmiş tebessüm ediyor. (Putperesler Hz. İbrahim’i ateşe attılar Urfa’da o mancınıklar mevcut Allah ateşe emir verdi yakma dedi. Dışarıdan yanışı seyredenler sevinirken o adeta gül bahçesinde idi) çocuklar artık beşinci güne girilmiş yığınlar arasından tespit edilen bir canlı için hemen bir çalışma kurtarıldığı zaman canı gönülden Ya Allah Bismillah Allahüekber yani sen ne büyüksün Allah’ım birbirlerine sarılıyorlar. Birisi arkadan takdir için giysisine vurdu. Beton tozları 108’inci dakikalarda artık mucizeler Neslihan Karadeniz 3 çocuğu ile Hatay’dan Malatya’dan 105 saat sonra bir kadın son anlarda iki kız kardeş iki saat arayla Abdülhamit çıkar çıkmaz simit istedi. Muhammed sanki suçlu ödevini yapamamış ‘’ama benim yarın okulum var’’ diyor. Masal ve annesi Fuat Kozluklu ekibi tesbit edilip 56 saat sonra Sayın Elif Akkuş tecrübesi varmış. Hatay sorumlusu Yağız bebek ve annesi, Kahramanmaraş’ta Gülsüm’e ve Fatma, Gülsüme görevlilere acele etmeyin sakin olun diyor. Mucizeler 94’üncü saat Türkler, Fransızlar, İsveçliler son anlarda bir mucize kurtuluşta birbirlerine öyle bir sarıldılar ve kutladılar. İnşallah insanlık imtihanı kazanmış olup dünyamızda sükunet bulur. Nice mucizeli anılara.