Çok sayın okurlarım işte Kuranı Kerim mucizesi ve Kahramanmaraş Pazarcık Adıyaman Elbistan zelzele mucizeleri lütfunda hoş kahrımda hoş.

 

  1. 6 Şubat 2023 Pazartesi saat 04,17 hemen hemen insanların çoğu uykuda öyle bir deprem oluyor ki 7,7 şiddet 9 saat sonra Elbistan’da 7,6 şiddeti birbirinden bağımsız hemen hemen hepsi büyük şehir. On üç buçuk insan etkileniyor. Ülke nüfusunun 6 kişisinden biri 10 vilayet hemen bakanlarımız acil afet masası oluşturuyor. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu anında ve dünyada tüm zamanlar içinde böyle bir afet görülmeyip 4. Derece afeti ilan ederek bütün dünya ülkelerinde yardım talebinde bulunuyor. Daha sonra (DSÖ başkanı bir gömlek daha fazla 3. Derecelik bir afet olup yardımda bulunan devlet başkanlarına teşekkür etti.)
  2. Zaman ilerledikçe tahribatın çok büyük olup aynı zamanda çok geniş bir alana hatta alüvyonlu toprak olarak Suriye’de de çok büyük tahribat yaptığı kırılan hattın 185 km. uzunluğunda bir fay hattının tam 90 saniyede kırılıp yıkıntıların çok fazla olduğu ancak büyük şehirlerde arama ve kurtarmalara başlanıp köylere henüz ulaşılamadığı Sayın Cumhurbaşkanımız illeri dolaşarak devletimizin yanında olduğu inşallah bir yıl içinde dörder katlı binalar ile şu an mağdur olan her aileye onar bin başka yerlere ikamete on beşer bin lira ödeneceği şuan saat 21,00 Cuma 19875 ölüm 19717 yaralı olup şu ana kadar 1509 artçı deprem tespit edildiği 97 ülkeden yardım talebinde bulunup 61 ülkeden 7032 yabancı personel bazıları köpekler özel aletleri ile hele bazıları enkaz altında canlı varsa kalp atışlarını belirleyecek derecede Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 25067 kişilik personeli ile sahada çok çeşitli çadır kurma malzeme taşıma THY uçakları ile 99258 kişi tahliye olduğu bölgede 159875 kamu, ST kuruluşu gönüllü vs. görev yapmakta olduğu birinci gün biraz akşam olsa da 2. Gün her şey normale döndüğü TC Devletimiz sağ olsunlar dünya tarihinde ancak beş yüz senede görülebilecek bir tabii felaketle karşılaşıldığı bir durum olup yabancı uzmanların dahi dünyada belki de hiç karşılaşılmadığı. Açıklamalarında bulunup genç İngiliz başkanı dahi yardım kolilerini hazırlamada bizzat çalışmaktadır. Komşumuz Yunan ekibi zor şartlar altında bir canlı kurtardılar. Birbirlerine sarılarak bu olayı kutladılar. Dünya bu felaket karşısında tek yürek oldu. Net ve kesin (adetası hiç yok) Çinliler gelmiş biri biraz Türkçe biliyor. Onlar değişik çok daha teknik aletleri ile gelmişler. Özellikleri hakkında bilgi veriyorlar. Vay be yine yetkili olacak olan Türk görevlilerine teşekkür ederiz. Çantalarımızda su ve yiyecek yoktu. Bizlere su ve yiyecek ayrıca parasız yemek verdiler diyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler yatılı okullardan aşçılar bazı belediyelerce aşçılar tam takımları ile hizmet vermektedirler.
Devamı yarın…