Bugün 6 Şubat Pazartesi her sabah saat 06,00’da TV kanallarını açarım.

 

  1. Nerelere kar yağmış beklerken birde ne 04,17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde evvela 7,4 daha sonra 7,7 depremi haberi açıklaması eyvah çok büyük bir deprem. Gün ağardıkça depremin korkunçluğu meydana çıkıyor. Sayın İçişleri Bakanımız açıklama yapıyor. Dördüncü alarm olarak dünyaya duyuruldu. Daha sonra Cumhurbaşkanımıza 45 ülkeden taziye ve yardım talepleri gelmeye başladı. İlgililer açıklama yapıyor. 185 kilometrelik bir hat kırılmış 30 saniye sürmüş yan kolları ile 10 ilimizi kapsamış en fazla hasar Hatay’da ayrıca Suriye’yi de vurmuş. Devletin bütün bakanları bölgede ayrıca 10 adet valimiz de destek olarak acil masa devletimizi temsilen Sayın Fuat Oktay Allah yardımcıları olsun. Tam gece yarısı herkes uykuda hava kış öyle ki bazı binalar harman yeri gibi oradan canlı çıkar.
  2. Bugün 7 Şubat Salı sabah saat 15,00 Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapıyor. Ülkemiz dünya tarihinde dahi böyle bir felaketle karşılaşmamış 10 Büyükşehir ilimizde çok geniş bir alanı kaplayan felaket 13,5 milyonu doğrudan etkileyen yani Türkiye nüfusuna göre her 6,3 kişiden biri doğrudan etkileniyor. Ayrıca yollarda çökmeler ulaşımda yardımda çok büyük engeller yine de böyle olmasına rağmen devletimizin bütün bakanları AFAT bölgeye en seri şekilde ulaştı. Şu ana kadar 54 bin kişi görev alanında 18 devlet başkanı bilhassa telefonla arayarak taziyelerde bulundu. 45 ülke yardımlar hususunda talepte bulunduğunu bu bölgede 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini afet bölgesi olduğunu bölgelere ancak yardım konvoylarının ulaşması sağlanıp diğer TIR gibi vasıtaların uygun zamanlarda kullanacağını bu bir insanlık günü olup muhalif belediye başkanlarımız da dahil illerde ilçelerde yardım konvoyları ile en seri şekilde bölgelere ulaşması hususunun sağlanmasını yardımların her noktaya ulaşmasının sağlanmasını Antalya bölgesinde sezon sonu olan otellerine 50 bin vatandaşımızın yerleştirilmesi Hatay ve İskenderun da yıkılan hastanelerin tam teşekküllü çadır hastaneler kurulmasını bölgeye 55 bin sağlık ve yardımcı sağlık personeli görevlendirildiğini şu ana kadar 3549 ölüm 22168 yaralının mevcut olup yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin yapılmasını 8 binden fazla vatandaşımızın enkaz altından çıkarıldığını Katar devletinin on bin konteyner aracı gönderme hazırlığında olduklarını 26 kargo uçağının şu kadar ambulansın hizmete hazır olduğunu ülkemizin bütün polisi jandarması kamu kurum ve kuruluşları personeli Valileri Kaymakamları vs. sivil toplum kuruluşları bölge muhtarları ve korucuları bu göreve hizmet vermektedirler.
İnşallah en seri ve kısa zamanda bu büyük felaketin yaralarını sarmayı başaracağımızı umuyorum. Bu felakete çeşitli konularda yardımcı olan bütün ülkelere teşekkürlerini arz ederim diye yorumda bulunmuştur. Ölenlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileğiyle inşallah 3 aylık olağanüstü hal sonu normale döneriz.