Sayın okurlarım ne mükemmel bir devletin vatandaşları ile ne mükemmel bir dini kullanıyoruz.

 

  1. Evet 24 Ocak Pazartesi günü 3 aylar başlamış olup 26 Ocak Perşembe günü gecesi yani ilk Cuma gecesi Regaip Kandili saat hemen 19,00’da Büyük Mecidiye Camiinden mevlit İstanbul’umuzun Osmanlı yadigarı camilerimizin en değerli ehli Kuran ve Mevlithanlarının eşliği ve arada ilahi gruplarının yine hafız bestekarlarınca bestelenen ilahilerle başladı. Arada başka ülkemizin çok değerli camilerinden de naklen canlı mevlitler yayınlanıyordu. Tokat Niksar Ulu Cami, Konya Aymanan Cami, Ordu Ulu Cami, Bursa Ulu Cami, Yavuz Sultan Selim Cami, Manisa Kula Süleyman Şah Cami, Gedik Ahmet Paşa Cami her kıymetli hafızımızın öyle değişik sesler gırtlak nağmeleri mevcut ki en zengin enstrüman insan gırtlağı oluyor sanırım. Son derece muazzam bir gece oldu benim için. Ayrıca hiçbir yağış yoktu. İlk baktığım zaman fakat 20,00 sularında öyle bir patlama ile şimşek çakıp uzun bir gök gürlemesi sonucu 7. Kattan birden dışarı baktım. Yol kenarından seller akıyor. Uzun bir zamandan beri yağmayan yağmur adeta bu mübarek geceyi en büyük hediyesini sunuyordu. Ayrıca ayrı ayrı istikametteki bulutların çarpışmasında meydana gelen çok büyük elektrik gücü havada %78 miktarda bulunan gaz halindeki azot gazını eriyik halde toprağa indirmekte topraklarımızı adeta gübreleyip inşallah 2023 yılı her türlü yönüyle meyve sebze tahıl vs. çok bereketli geçeceğinin en büyük belgesidir.
  2. Bu sene yaz aylarında en az 2 kere kuvvetli yağan yağmurlar neticesi zeytinde yüzde 40’lara varan bir artış olduğunun delilidir. Daha önceleri sırıklarla silkelenen ağaçlar bu seneki filizleri kırıp bir sene oldu. Bir sene olmadı geleneğini kırdı artık ağaçlar zeytin silkme makineleri ile silkildiğinden her sene verim alınmakta son derece geliştirilen fabrikalarda yağları hemen çıkarmış olduğundan o asit çok lezzetli yağlara kavuşmaktayız. Ayrıca zeytinyağının kardiyoloji kalp ve damar hastalıklarının şifa yağı olup zeytin yağla beslenen beldelerde çok az veya hiç kalp krizlerine rastlanmadığı istatistiki bilgilerden anlaşılmaktadır.
  3. Bu sene 15 Kasımda Mudurnu termal otel 7 gece sonu dönüşümüzde o çıplak dağlar dozer ve kepçelerle açılarak yeni zeytinlikler oluşturulmakta. Daha evvel dikimi yapılan yerler de sıra sıra arada boşluklar bırakılarak daha fazla hava akımına maruz kalması ile birim alandan daha fazla ürün alması sağlanmaktadır. Ayrıca Gemlik’e yakın bir yerde zeytin ve zeytinyağı işleme merkezinde 20 kadar zeytin tadımlık olarak reklama sunulan yerde bayan görevli arkadaş 2 adet alıp birer zeytin dağıttı. Ama ne kadar lezzetli inşallah zeytin işleme görevlerini de öğreniriz. Afiyet olsun.