Sayın okuyucularım ülkemizde artık uluslararası sisteme girmek mecburiyetinde olup, tek partili sistemden çok partili sisteme geçmiş olup ‘’Artık Yeter Söz Milletin’’

 

  1. Sayın okuyucularım ülkemizde artık uluslararası sisteme girmek mecburiyetinde olup, tek partili sistemden çok partili sisteme geçmiş olup ‘’Artık Yeter Söz Milletin’’ sloganı ile 1950 seçimlerini çoğunlukla kazanarak iktidara gelmiştir. Ülkemiz nüfusu 20 milyon 947 bin 263 milyon dolar ihracat 286 milyon dolar ithalat 23 milyon dolar bütçe açığı. Bugüne kadar da hiçbir zaman +’ya geçilmemiş olup, devamlı bütçe açığı yaşanmıştır. Hemen hemen sanayi üretimi çok az ihracat gelirlerimizi tarımsal ürünlerinden karşılamış olup, kendi yağımızla kavrulup politikası izlenmekte olduğudur.
  2. Demokrat partinin iktidara gelmesi ana muhalefet partisi olan CHP partisini muhalefet yaptı. Ana sloganı ‘’Radyoda Kuran Arapça Ezan Kore’de Kurban’’ demokrat parti iktidara gelir gelmez Türkçe okunan ezan Arapça okunmaya başladı. Radyolar yeni yeni evlerde belirlenmeye başladı. Evler henüz gaz lambası ile aydınlanıyor. Anot-Katot denilen çok büyük elektrik üreten bataryalarla radyolardan her hafta naklen mevlit dinliyorduk. Sendikalar yeni yeni kurulmaya başlamış olup, devrin en nadide hafızları Enderun okuyuşu son derece Hafız Sadettin Kaynak İlahiyat mezunu Sultan Ahmet Cami Baş imamı Hafız Zeki Altın konservatuarın ilk mezunlarından. Hele bir Hafız Esat Gerede vardı ki Çanakkale Şehitlerini çok güzel okurdu. Sayın okuyucularım Türk Sanat Müziği bilhassa hafız kökenli bestekârlar tarafından geliştirilmiştir. İstanbul’da Sadettin Kaynak İzmir’de Rakım Erkutlu Bekir Sıtkı Sezgin La dini Sadettin Kaynak 144 adet din dışı eser bestelemiş yüzün üzerinde makamdan. Ayrıca yine hafızlarımız tarafından ilahi ve kasideler bir sanat eseri olarak kazandırılmıştır.
  3. 25 Haziran 1950 tarihinde Kuzey Kore Güney Kore’ye saldırdı. Ülkemiz de 17-10-1950 tarihinden Tahsin Yazıcı komutanlığındaki Türk tugayı Kore’ye dahil (tuğgeneral) oldu. Birleşmiş Milletlerden 16 ülke bu savaşa katıldı. 37 subay 26 astsubay 558 er=721 toplam bu savaşta şehit oldu. Yalnız bu savaşta Kuzey Kore’nin arkasında Çin varmış anlatanlar sürü geliyor diye bahsediyorlar. Türk ordumuz harp kurallarını çok iyi bildiğinden 32’inci paralelde bu sürüyü durdurarak çok büyük başarısı sayesinde NATO’ya girebilmemizi sağlamıştır. Ülkemiz çok fakirdi Amerikan yardımları Marşal yardımları ile ülkemiz süt tozu peynir ve o zamanlardan 30 sene öncesinin tarih damgaları olan sığır etleri yardımları oldu. 1961 yılı İzmir Bornova Topçu Eğitim Alayına acemi asker olarak dahil oldum. 21 Mart iki aylık eğitim sonu İzmit Köseköy 112. Topçu Taburuna dağıtım olduk. Rasadı tam iki sene günü gününe askerliğimi tamamladım.
  4. Demokrat parti zamanında çok güzel bir gelişme oluyordu. 1951 1952 1953 ve 1954 yıllarında çok güzel 4 yıl tarımsal gelişme oldu. Ceman 4 yılın toplamı %46’ları buldu. Sonra aşırı siyasi gelişmeler 28 Nisan 1950’de Sıddık Sami Onar’ın İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünde olaylar başladı. O sene 19 Mayıs Perşembe günü bayram iptal edildi. 27 Mayıs Cuma 1950 senesi iktidar son buldu.