Sayın okurlarım hemen hemen ayda bir özel hastaneye yakın Ortaca Berberine Mesut ismindeki kalfaya saç tıraşı olmaya giderim.

 

  1. Sayın okurlarım hemen hemen ayda bir özel hastaneye yakın Ortaca Berberine Mesut ismindeki kalfaya saç tıraşı olmaya giderim. Yine 28 Aralık 2022 Çarşamba saç tıraşımı olup, durakta ÇT3 Express dönüş aracına binip epey kalabalıktı. Köprübaşı durağında inip Esenlere doğru giden araçlara binecektim. İnemedim, araç stadyumun oradan dönüp iskele durağında inip, yoluma devam edecektim öyle oluyor.
  2. Araç stadyuma yakın boşaldı. Karşımdaki bayan hiç sormadan konuşmaya başladı. Ben, dedi Bursa Eğitim Fakültesini bitirip öğretmen oldum. Ninelerim göçerdi. Yani Toros Dağları eteklerinde küçükbaş hayvancılık yapıp ömürleri çadırlarda geçmiş. Bizim fakülte mezunları Türkiye’nin en kaliteli en Atatürkçü öğretmenlerini yetiştirir. Sayın Meral Akşener Hanımda bizim okuldan bizlerden 5 sene sonra mezun oldu. Bizlerin öyle bir hocamız vardı ki hiçbir okulda öğretilmeyen dersler verirdi. Bilhassa yabancı düşmanlığı hakkında. Dost gibi görünseler de tam bir düşmanımız olup, fırsatları çok güzel değerlendirirlerdi deyip boyuna konuşuyor. Düşmanlılar da ABD Bursa’nın B’si İngilizler Ordu’nun O’su Fransızlar Konya’nın K’si üç devletin harflerinin birleşmesinden sonucu oluyor. İnsanlık 9 metre boyundaki bağırsaklarımızın emrindedir diyor. Gece gündüz hiç ara vermeden çalışır öğüttüklerinin sonucu ne olur. Buna benzer birçok şeyin de sonucu Fransızca hocamız anlatırdı. Paris’in ortasında ETÜVAL TAHKI var. 12 adet yol ayrımı geçit varmış. Nereye gidersen gelirsin ille o meydandan geçilirmiş. Bunu 5 sene kadar önce bisiklet yarışlarında da gördüm. Mutlaka oradan geçilirmiş.
  3. Bayan hiç durmadan konuşuyor. Sordum o üç harfin birleşiminde ki kelime ne oluyor, diyorum. Ben kibar bir bayanım onu söyleyemem sen birleştirip oku diyor. Velhasıl iskele durağına gelip ayrılıyoruz. Hakikatten dost gibi görünüp alenen düşmanlıklarını belli ediyorlar. Bilgilerimi size aktarıyorum.
  4. Son zamanlarda o kadar çok değerli bilgilere sahip oluyoruz ki yeni Çanakkale Eceabatlı Arıcılar Birliği Başkanı Çanakkale Arıcılığı Türkiye kovan başına sanırsam 25 kilo bal ile üçüncü sırayı teşkil ettiğini açıklıyor. Maraş Dondurmasında da 3,5 milyon dolar gelir sağlandığından Antep Baklavasından birçok ülkeye ihraç olunduğundan küçük küçük birimler halinde olsa da bunlarında yekün tuttuğunu döviz bazında bir gelir kaynağı olduğunu duyuyorum. Hayırlı döviz kaynağına esas girdilerin çoğalmasına.