1970 yılı Temmuz ayında çok büyük bir statü değişikliğine gidilerek 657 DMK devlet memuru kanunu ile hiçbir görev hariçte kalmamak üzere 7 ana sınıfa ayrılıp biriside adalet hukuk sınıfıdır.

 

  1. Sayın okurlarım ülkemizde öyle söylemler öyle devlet kurumlarına veya spor gibi kuruluşlara adeta neredeyse saldırı şeklinde müdahaleler oluyor ki bilhassa maç bitim sonrası kavgalar bazen ölümle sonuçlanan hadiseler meydana geliyor.
  2. Büyük bir tecrübe kazanılmış olacak ki bu sene Katar’da oynanan Dünya Kupası Maçlarının oynanacağı illerde o gün maç saatine kadar ve maç bitiminden 3 saat sonraya kadar tamamen içki yasağı getirilmiştir.
  3. Bu senede tam aklımda kalmadı ise de maçlardan en az 3 saat öncesinden maç sonrası da şu kadar sonraya kadar o günkü maç hakkında TV ekranlarından en küçük bir yorum yapılamayacağı ülkemiz FF Başkanlığınca tebliğ edilmiştir. Bir bakıyorsun herkes hakem yok penaltıydı değildi yok ofsayttı değildi. Bir bakıyorsun olay oluyor. Yok, suç unsuru tespit edilip tutuklanan için. Etraftan öyle çeşit yorumlar yok adaletin boğazına ot tıkandı acilen hukuk vicdan adalet vs. vs. devletimizin kurumları. Madem bu görevle görevlendirilmiş nasıl hakaret edeceğini kimseye sormaz gereğini yapar. Memlekette hukuk yok adalet yok adalete ot tıkadılar denildikçe gayri kanunu suçlar. Arttı aklımda kalan cani adam karısını tehdit ediyor seni öldüreceğim diyor hapishane de üç beş sene bey gibi yaşar. Çıkarım derken kısa bir müddet sonra çocuklarının gözü önünde karısının boğazını kesti kısa bir zaman önce gösterdi. İyi niyet gösterisinden cezası indirime tabi oluyormuş. Bir bakıyorsun biraz ün yapmış sanatçılar benim oyumla onların oyu bir mi diyor. Hakiki Atatürkçü edebiyatı yapıyor. Devletimiz bilmiyor topla bazı sanatçılar her biri için onar bin rey ne lüzum var o seçim masraflarına.
  4. Bunlardan biride nisan ayında büyük kitlelere hitap eden popçu sanatçı Gülşen hanıma bir kağıda yazılı İmam Hatip Liselerine yönelik bir metin okutturuyorlar. Kitabımız da yazılı Lut Kavminin taş taş üzerine bırakılmayıp harap olan ülkesinin uğradığı ceza olan LGBT bayrağını sallattırıyorlar. Seyirciler tarafından alkışlanıyor. Bundan 4 ay sonra nasıl olduysa hakim karşısına çıkarılıp tutuklanıyor. Fakat okuduğu metin onur kırıcı basit değil. Eyvah herkes hakim savcı olmuş. Okuduğu tutuklanmasına sebep değilmiş. Arkadaş madem hakim olmak istiyordun olsaydın. Ona göre karar verirdin. Sana fikrini soran yoktur. Selamlar olsun.