Sayın okurlarım ülkemiz coğrafi bakımdan öyle bir yerde ki dört bir yanından her türlü saldırılara açık bunlardan biri de zorlu fikirlerin sokulması.

 

  1. Sayın okurlarım ülkemiz coğrafi bakımdan öyle bir yerde ki dört bir yanından her türlü saldırılara açık bunlardan biri de zorlu fikirlerin sokulması bu fikirlerden biride kadınlarımızı saçı uzun aklı kısa olarak nitelendirilmiş bazı çaresizliklerde bunu adeta kanıtlamış fakat aslında hiçte öyle olmayıp, son derece zeki, sabırlı, aklı başında hürriyetini hiçbir mahalle baskısına da aldırmayarak başarılı görevlere imza atmaktadırlar.
  2. Bugün 10 Ocak 2023 Salı TV kanalını yeni açtığımda veteriner bir bayan Gaziantep’te 15 bin metrekarelik bir alanda ülkemizin en büyük bir hayvan rehabilitasyon merkezinin açılmış olduğunu, içinde ameliyathanesi olup bilhassa araçların çarpması sonucu sakatlanan hayvanlara çok güzel hizmet verildiği acil bölümü dahil çok çeşitli bölümlerinin mevcut olduğunu normallerinin kısırlaştırıldığını konuşurken bu işe gönül verdiğini mesleğini çok sevdiğini belli ki çalışmalarımı, başarılarımı, en güzel ve makbul bir ibadeti yerine getirdiğim azmi ile çalıştığımı ve başkanımızın da bir bayan olup çok büyük destek gördüğümüzü (Gaziantep Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin) yorumunu yapıyordu. Bu konuda epey bilgi sahibi olup, sonuçtan çok memnun kaldım.
  3. Maalesef ülkemizde bilhassa büyükşehirlerde başıboş köpeklerin çoğaldığı, bilhassa bayan ve çocuklara saldırılara geçtiği ve bazen çocuklar korku ile yola atlayınca bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği, hayvan sever bazı vatandaşların bunlarla ilgilenmelerine diğer gruplar karşı gelmekte ve münakaşalara sebep olmaktadırlar. Benim bildiğim daha önceleri Uzunköprü’de olsun Ezine’de olsun belediye görevlileri tarafından köfte içine striknin zehiri konup arada bir imha yoluna gidilirdi. Bir sürü sahibinden duymuştum. En az 8 yavru olur bir çuvala koyup içine bir taş ağzı bağlı çuvalı denize veya çaya atar kim uğraşacak onunla derlerdi.
  4. Soyu soydan köpeği mandıradan derlerdi. Ben Ezine’de 12 sene tabakhane kendi işimde çalıştım. Vicdan sahipleri köpek yavrularını tabakhanelere bırakırlardı. Mezbaha yakın teneke bırakırdım. Görevli dilsiz vardı. Mezbaha artıklarını kan, kemik, deri parçası falan köpekleri beslerdim. Sürüsüne köpek lazım bende yardımcı olurdum. Kulağından tutar kaldırırken vink vink onu bırakır vardır iri pençeli kara burun kulağından tutar kaldırır iken hiç sesi çıkmadı mı onu alırdı. Asil soylu sürüyü kurtlardan bu korur derlerdi. Bazen azalır bazen çoğalırlardı. Eskiden mera hayvancılığı vardı. Her sürüde en az 5 adet kadar köpek vardı. Köpeği mandıradan yani seçme hakkın oluyor. İnşallah bunlarda can taşıyor hayırlısıyla sonuçlanması dileklerimle.