Sayın okuyucularım Çanakkale gibi bir beldede geçici veya sürekli ikamet etmek ancak Allah’ın lütfu ihsanına yani ilahi rızaya ermiş kişilere nasip olmuş bir özelliktir.

 

  1. Bunlardan en önemlisi ilimizin Türk Sanat Müziği Türk Halk Müziği Din Müziği Tiyatro vs. gibi güzel sanatlar yönünden son derece zengin özellikleri bulunan bir beldemiz olup, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emekliler Derneği yani kısa adı ‘’ÇASEMDER’’ olan Türk Sanat Müziği koromuz yarı yıl konseri olarak şef Osman Erkan sunucu Yasemin Açıkgöz tarafından 3 Ocak 2023 Salı saat 20,00’de İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi Salonunda havanın bir yerde çok güzel olması sebebi ile halkımızın çok büyük katılımları ile icra edilmiştir.
  2. Koromuz 12 adet sazende 22 bayan korist 17 erkek koristin sahnede göz estetiğine hitap eden dizilişleri ile birinci bölüm kemani Tatyos Efendinin rast peşrevi ile başlamış olup, 9 çok başarılı solo 3 adet koro ile devam eden koromuz birinci bölüm sonu 15 dakika aradan sonra tekrar sazendeler bayan ve erkek koristlerin sahnede aynen yerlerini almaları ile bu defa hüzzam nihavent ve hicaz şarkılarla devam eden koromuz 4 adet koro 7 adet solo ve hicaz oyun havası ve oyun havalarının çok oynak nağmeleri ile sona ermiş olup Sayın Koro Başkanımız Ulviye Çalıdağ yönetim kurulu üyeleri tarafından konuşma ve çiçek takdimleri sonucu saat 22,30 sularında nihayet bulmuştur.
  3. Yorum: evet sayın okurlarım bütün alemlerin Rabbi olan Allah diyor ki ‘’Ya Muhammed mümin kullarıma söyle ki konuşurken karşısındaki bile olsa lafın güzelini söylesinler’’ diyor bende köşe yazılarımda mesela Sayın hakim Erdem Mirici Bey 2014 yılında koromuza dahil oldu. Zeki Müren’in besteleyipte kendisinin okuyamadığı şarkısı ‘’gece kirpikli kadın aşkıma siyah bakma’’ bestesini ilk konserde solo olarak okudu. Bir müddet sonra Yargıtay üyeliğine atandı. Ben bunu Zeki Müren’in anısına köşe yazımda yazdım. 1150 civarında erişim almış son koromuzda Sayın Cazibe Tutkun ‘’yüreğim yangınlarda’’ dedikçe izleyici bayanlar evvela beni söylüyor. Sonra katılım arttıkça bizi söylüyorlar bizleri söylüyorlar. Aslında bütün ülkemiz bayanlarını söylüyorlar. Herkesin yüreği adeta yangın yeri Sayın TRT Müzik görevlileri sizin Şükriye Tutkun diye bir bayan koristiniz var ise bizimde ÇASEMDER olarak Cazibe Tutkun’umuz var. Okuduğu zaman sözlerin redifleri kulağın hassas süzgecinden geçip ruhların enderin noktasına indirip isminin cazibesini nağmelere en güzel yansıtan bayanımız var. Nice koro konserlerine selamlar.