65 yaş üzeri vatandaşlarımıza kurslar verilmesi hakkındaki görüşmelerimiz Dekan Bey tarafından da uygun görüldü.

 

  1. Sayın okuyucularım gezide bir ara fırsat bulup Sayın Anneler Derneği Başkanımız Belgin Akpınar bana Sayın AK Parti Milletvekili Jülide Hanımla görüşüp ayrıca Sayın Milletvekili Bülent Turan Beyle de görüşüp ayrıca ÇOMÜ Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Murat Beyle de görüşüp Anafartalar Kampüsünde oda ayrılıp haftanın belirli günlerinde yabancı dil kursları bilgisayar vs. gibi okutmanlar tarafından ilimizin 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza kurslar verilmesi hakkındaki görüşmelerimiz Dekan Bey tarafından da uygun görülerek inşallah yakın bir zamanda böyle bir önerinin gerçekleşeceğini bildirmesi üzerine bana Ege Üniversitesince Çevrimci Söyleşi hakkında bir broşürü de taktim etti.
  2. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Ege 3. Yaş Üniversitesi deneyimi adı altında Doç. Dr. Sevnaz Şahin Geriatri, Prof. Dr. Sibel Göksel, Osman Nuri Tartılacı’nın Eğitmen Çevrimci Söyleşi adı altında 1 Ekim 2022 Cumartesi saat 14,00’de toplantıları yapılmış resimler ve ana başlıklar.
‘’Tazelenme Üniversitesi Ege Kampüsüne Hoş Geldiniz’’ Ana başlık hep bayan ağırlıklı sempatik görünüşlü el sallayan resim.
‘’Kendi Hayalini Yontmaya Devam Et’’
‘’Aktif Keyifli ve Üretken’’
‘’Yaşlanmayan Gönüller Üniversitesi’’
Broşür çok ince yazılı ama bayanlar yaşlarına göre daha atletik yapılı hayata daha bağımlı sıhhatli ve sempatikler yazılar çok ince okuyamadım.
  1. Sayın okuyucularım geçmiş dönemlerde maddi imkansızlıklar üretim noksanlığı bizleri unlu gıdalar ağırlıklı beslenmelere sevk etmiş çocukluğumuz yine unlu gıdalardan ibaret olup hücreler fazla su toplayıp tombul görünüşlü hayata direnci azalmış bir ishal evladımıza nazar değdi mezardan gitti. Aşılamalar elektrik yok buzdolapları daha imal edilmemiş muhafazası zor ölen ölür kalan sağlar bizdendir.
  2. İmkanlar arttıkça üretimler çoğaldıkça beslenmeler daha çok sebze ve meyve ağırlıklı oldukça insanlarımızın ileri yaşlara erişilmesi çok daha şanslı hale gelmekte olduğudur. İnsanlar insanlardan çok daha iyi şeyler öğreniyor. Geleceğimizden her zaman ümitliyim. Her geçen gün her türlü imkanlarımız da artıyor. Ömrümüz çok daha uzun yıllara ulaşmaya çalışıyor. Sağlıklı yaşam temennileri ile.