Evet sayın kıymetli okuyucularım. 15 Kasım Salı tam 83 yaşıma girdiğim gün sabahı 07,00’de 30 kişilik üyelerimiz katılımı ile Mudurnu Sarot Termel otele saat 16,30’da ulaştık.

 

  1. Müdür Sayın Semih Bey beni tanıdı. Bastonumla minibüsten inişime yardımcı olup, seni böyle görmek istemezdim dedi. Daha önce Balıkesir Sındırgı daha sonra Sandıklı Safran Otel Müdürlüğünde çok başarılı Türkiye’de idareci az yetişiyor. İdare edilen işler çok açılınca da birçok iş yerinin aşçısı, kebapçısı, yöneticisi transfer oluyor. Eh hayırlı işler olur inşallah.
  2. Otel ilk gece fazla kalabalık değildi. Hanımla TV salonuna haberleri izlemeye girdik. 15 kadar bayan tombala oynuyorlar gülüşüyorlar. Arada bize bakıp rahatsız ediyor muyuz diyorlar. Bursa’dan gelmişler artık ayrılacaklar. Sayın bayanlar ne güzel bir araya gelip buraya seyahate gelmişsiniz inşallah ibadet yerine geçer. Ama yine de ninelerin anneannelerin bir tembihi şuur altınızda gizli yan bastın düz bastın güldün hep kabahat sizlerin böyle hür iradelerinizi eylenerek vakit geçirmenizden çok memnun oldum. Hiçte rahatsız olmadım. Benim İşte Çanakkale Gazetesinde Necdet Kurt yazılarım çıkıyor çeşitli konularda dedim. Böylece tanışmış olduk. Ertesi gün kahvaltıda çayımızı getiriyorlar. Gidene kadar hep selamlaştık.
  3. Perşembe akşamı çok kalabalık yeni gruplar gelmiş masalar dolu çarşaflı bayanlar bir masa 2 karşılıklı bayan bizde hanımla aynı masa karşılıklı oturup yemek sonu bayana sordum. Kazakistan dedi. Türkçe konuşuyorsun dedim. Türk okulları vardı orada öğrendim dedi. Yan masada 4 çarşaflı var. Konuşmaya başladık. Ay kadın bir neşeli Türkiye Cumhuriyetinden Türkmenistan, Özbekistan, Dağıstan başkanımız var. Toplantılar yapacağız dediler. Masamızdaki bayana beyaz tenlisiniz güzel insanlarsınız dedim. Aman bir gülüyor benim yanımdaki gitti ben dedi. Dört parmağını gösteriyor 42 yaşındayım dedi. 4 çocuğum var daha 3 çocuğum olacak. En az 6-7 diyor. Yan masadaki bayanı çağırdım yanıma oturdu. Üst dişleri olduğu gibi altın kaplı görüşmemizden çok memnun kaldıklarını sizin Cumhurbaşkanımız ülkemize geldi. Artık bir araya gelmek üzere bizler ülkemizin temsilcileri başkanımız dedi. Arka masada imiş iyice başı bile kara çarşaf Cuma günü ikindide saat 16,00’da kek unlu gıdalardan tuzlu vs. ikindi kahvaltısında yoklardı. O gün devamlı toplantı halinde imişler. Akşam yemeğinde görüştük. Cumartesi girmişler yeni İstanbul BB Başkanı Sayın İmamoğlu 57 adet Kıbrıs Gazisi ve 57 adet eşleri 3 otobüs göndermiş 3 gün 3 gece otel paraları da başkandan imiş ona da çok sevindim memnun oldum.