Sayın okuyucularım yemeğimi erken yiyip hemen TV ekran başına geçtim. 1980’den 1981 yılına geçişleri sıra ile ne kadar güzel TRT programları hazırlanmış.


   1-Sanatkarlar sanki dün gibi Zeki Müren Halit Kıvanç sunucu Emel Sayın, İbrahim Tatlıses böyle sıra ile o günkü yılbaşıları da hatırladım. Daha sonra İBO Şov ve çeşitli sanatkarlar 24,15’te Adnan Şenses, Müslüm Gürses prıgramları yani öyle bir müzik ziyafeti ki doyduk. Ancak geçmiş yıllara göre bu yıl sürpriz rakamlar ki 2 saatli bir program adeta bir servet Kıbrıs’ta bazı gazinolarda ön sıralardan bir masa 4 kişilik 30 bin lira bir çok sanatkarın bilhassa pop sanatçıları Tarkan 9 milyon Gülşen 5 milyon Ajda Sibel Can bütün demeyeyim de bir çok sanatçı ülkemiz ne kadar gelişmiş hala birileri karalama kampanyaları düzenliyor.
Kimse aptal değil kuru ekmek yiyiyoruz deyip konu mankenliğini dahi beceremiyorlar. Yavan ekmek deyince biraz benzeri yıllar önce ekmek ağırlıklı beslenenleri çok iyi biliyorum. Yoktu gencecik insanlar ekmek ağırlıklı beslenme neticesi şişman görünüyordu.
 
   2-Birden aklıma gerek eserleri okuyuşları bakımından son derece ileri musiki üstatları geçim sıkıntısı içinde idiler. Bir Arif Sami Toker, Mualla Mukadder, Sevim Çağlıyan vs bunlar hep Türk Sanat Müziğinin hatırı sayılır sanatçılarıdır. Bu sene yeni yıl son derece güzel bir havada geçti. TV haber kanalları bilhassa TRT’nin haberci neferleri şehirlerimizde ki meydanlarda yılbaşı kutlamalarını naklen aktardı.
Yalnız Aydın Nazilli’deki Cuma günü saat 15’te patlayan mutfak tüpünün 7 kişinin ölümü ve biri ağır 5 kişinin yaralanması ile etraf binalarında büyük hasar görme neticesi Aydın’dan etkinliklerin yapılmaması kararının alınması. Fakat Sayın Adalet Bakanının olayla ilgili 3 savcının görevlendirmesi sonucu bugün haber bülteninde dönerci sahibi eşi ve bir sorumlunun tutuklandığından haberi açıklandı. Detaylarını bilmiyorum yalnız yeni yıl ile birlikte o trafikte gidiş ayrı geliş ayrı 3 şeritli yollarda dalga geçer gibi dirift yapmak  araçları dans eder gibi kullanmak vs gibi cezalar çok yükseldi. Aslında kurallara rivayet edilse belki hiç veya çok az hasar olacak.
 
Evet 2023’te ancak Cumhuriyetimizin 100. Yılında her konuda tam bir disiplinli TC Devleti olarak yeni yıla gireceğimizi ve inşallah yeni buluna doğalgazında sisteme girmesi ve bir çok konuda gelişmişlik ile piyasada kara borsacılık yapıp fiyatları yükseltenlerle savaş neticesi üretimin arttırılması enflasyonun düşürülmesi ile çok huzurlu ve mutlu günlere ulaşacağımızı tahmin ediyorum.
Selamlar olsun.