Sayın okuyucularım Çanakkale’de yaşamanın bizler için çok büyük bir şans olduğunu ancak ilahi rızaya erişmiş Allah’ın lütfu ihsanına layık kişiler için adeta ayrılmış çok güzel bir belde de yaşıyoruz.

 

  1. Denizse deniz, ormansa orman, manzara ise manzara ise manzara her köşesinde beldesinde başka hiçbir yerde yetişmeyen lezzette meyve ve sebzeleri her yerin özelliği ayrı.
  2. Ayrıca sosyal bakımlardan da bütün illere nasip olmayan müzik alanında ve diğer alanlarda çeşitli etkinlikler. Bilhassa Türk Sanat, halk ve din müziğinin profesyonelleri aratmayacak etkinlikler vs. vs.
  3. İşe her sene olduğu gibi bu senede Belediyemiz Kültür Müdürlüğünün aralık ayı son haftasındaki yeni yıla merhaba konseri 28 Aralık 2022 Çarşamba saat 20.00 de İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde ve çok kalabalık 1000 kişilik solanda Sayın Şef Aydın TEKİNDOR tarafından ve Mehmet ÇALIŞKAN’IN sunulduğunu yaptığı konser. Perdenin açılması ile 8 adet çeşitli sazlar 41 adet bayan korist 19 adet bay korist keman 68 kişinin sahnede adeta göz estetiğine çok uygun şekilde yerlerini almışlardır. Sahne çok güzel ışık ve tavandan asılı çok özel 2023 yazılı harfleri gösteriyor. Birinci bölüm Tatyas Efendinin Suzinak peşrevi ile açıldı. Hakikatten çok değerli eserler yine başarılı solo olarak ve koro olarak çok güzel icra sonunda 15 dakika ara ve tekrar 2. Bölüme geçildi. Yine çok başarılı solo ve koro tarafından 7 adet eser de okunduktan sonra.
  4. Kıymetli şefimiz Sayın Aydın Tekindor Türkiye çapında bir bestekar olup, sanıyorum 6 sene kadar önce Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği beste yarışmasında 575 eser arasında 3. Sırada yer alması ile TRT Müzik ekranlarında yayınlanmış olduğunu köşe yazımda okurlarıma arz etmiştim.
  5. Bu gece misafir sanatçı özel olarak davet edilmiş. Sayın Oya DİKET tarafından hocamızın söz ve bestelemiş olduğu 3 adet eserini çok güzel okumuş olup, seyircilerimizden çok büyük alkış almıştır. Çok şahane sanat eseridir.
  6. Sayın hocamız uzun zamandan beri belediye başkanlığı kültür müdürlüğünde görevli olup ayrıca din müziği üzerinde de 2011 yılında çadırda sayın ilimiz müftülüğü görevlilerince korosu ile kutlu doğum haftası programları düzenlenerek bayanlı erkekli ilahiler ve kasidelerle okunmuş halkımızdan çok büyük ilgi görmüştür. Ayrıca 2012 senesinde yine birlikte ilahi ve kasidelerle kutlu doğum haftası icra edilmiştir.
  7. 2013 yılı Lapseki yolundaki Çanakkale Sanayi Odası çok modern salonunda bu defa müftülükçe düzenlemek istermiş her camiden oraya ezan namazı sonu araç kaldırmış alt üst salon hınca hınç ara yer basamakları da bile insanlar oturmuş fakat bir program yok Eski Diyanet İşleri Başkanı bir konuşmaya başladı konuşmadı bitmedi konuşmayla sona erdi. En makbul ibadet sözün güzelini söyleyenlere selam olsun.