Sayın aziz ve kıymetli okuyucularım Çanakkale ilimizde sık sık musiki ziyafetleri verilmektedir.

 

  1. Sanıyorum çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 8 adet Türk Sanat Müziği korosu 4 adet Türk Halk Müziği koroları mevcut olup sık sık konserler verilmektedir. Bu da ilimizin Güzel Sanatlar yönünden zenginliğini göstermekte olup şanslı kişileriz.
  2. Her kora şefliği tarafından en az senede 2 defa günlerce hazırlanan çalışmalar sonunda konserler verilmektedir. Bugün 21 Aralık 2022 Çarşamba İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde Sayın Yönetmen Veysel Mazhar Yavaş yönetiminde sunucu Gülümser Ölmez tarafından icra edilen konser 20,20’de klarnetçinin oynak bir havası ile perde açılmıştır. Çok güzel bir göz estetiğine hitap eden diziliş 17 adet çeşitli enstrümanlardan oluşan saz eşliği ile bayanlı erkekli tam 70 kişilik özel olarak hazırlanmış giysileri ile koro nihavent peşrev ile icrasına başlamıştır. Birbirinden güzel 7 adet solo ve 5 adet koro tarafından icra edilip birinci bölüm tamamlanmıştır. 15 dakikalık bir ara verilerek tekrar koro bir hane hüzzam saz semaisi ile başladı. Hakikaten özenle seçilmiş eserler 5 adeti başarılı solo arkadaşlar ile 5 adeti toplu olarak solo şeklinde çok güzel olarak sayın şefimizin yönetimi ile devam etmiş olup, Biz Ayrılamayız düeti hikayesi;
  3. Sayın Türk Anneler Derneği Başkanlığınca 12 Aralık 2022 Cumartesi günü Hilton Oteli kahvaltı salonunda biletleri bir ay kadar önce satılmış kişi başı 150 lira olarak o gün 10,30 13,00 arası 3,5 saatlik kahvaltı ve eğlence düzenlenmiş bir klarnet bir ritim 2 kişi tarafından şarkı ve oyun havası bir ben er kişi birde üyenin eşi 2 kişi davetli. Hep bayan ve arka arkaya 2 bayan şarkı söylüyor. Bir ara bende sahne önünde mikrofon elimde söz alıp her zaman asil her zaman kibar ve her zaman güzeller güzeli olarak 4 ayrı seyir defterinizde 1900 yılları başında 50 yıl daha önceye alınabilir bayanlar yaşma ile örtünüp yalnız gözler meydanda yalnız estetik için hatta bayanlar daha sosyal erkeklere laf atıyorlar imiş bestekarlar yalnız gözler için beste yapıyorlarmış. Tatyos Efendi ‘’küçük suda gördüm seni, gözlerinden bildim seni’’ adalardan bir yar gelir bizlere aman Allah gözlere bak gibi vs. çok beğenilmişim.
  4. Bir ara Mazhar Beyin korosu bayanları 6 kişi kadar masalarına gidip davetsiz misafir kabul eder misiniz dedim. Tabi dediler tanıştık ben Canan Apak dedi. 21 Aralık koromuz var dedi davet ettiler. Çok güzel Biz Ayrılamayız düetini icra ettiler. Canan Hanım o kadar candan okuyordu ki herkesi hayran bıraktı. Koro çiçek takdimleri sonu çok güzel sona erdi.