Sayın okuyucularım 7 Temmuz 2020 yılından itibaren hemen hemen devamlı olarak yazıyorum. Bir belgeye dayanarak en küçük bir mübalağa etmiyorum.

 

  1.  TC Devletimin yanındayım hükümetler gelip geçici şu an 15 Kasımdan itibaren 83 yaşındayım. Geçmişe ait hiçbir şeyi unutmadım. Saniye saniye yaşadıklarımı sizlere arz ediyorum. Bu sene 28 Temmuz da TV haber kanallarından Tamburi Cemil beyden belgeseli olarak ve 2 ayrı kanaldan birkaç kez izlemiş oldum. Cemil bey her türlü sesler müzik dahil kayıt altına alındıktan itibaren tambur virtüözü sayılıp üzerine gelmemiş sesli okuyuşta Hafız Sami tamburda Cemil Bey neyde Neyzen Tevfik olarak uzmanlarınca budur.
  2.   1908 yılında padişah Abdülmecit imparatorluğun iflasını açıklamış kadroların şişkin olup memuriyetten emekliye ayrılmak isteyenlerin emekli ikramiyesinin ödeneceğini açıklaması ile adı geçen emekliye ayrılıp sivil hayata başlamış geçim sıkıntısı ve birde ileri derecede verem hastalığına tutulmuş Kolombiya Plak şirketince anlaşıp repertuvarında bulunan hemen hemen bütün eserlerini plağa çalmış ve bunlar çok az basılmış ancak sonunda toplu hale getirilmiş. Bir fırsatını bulup dış ülkelerde tedavisi için müracaatının yapılması istenmiş. O zaman penisilin icat edilmiş Türkiye’ye henüz girmemiş. Fakat o ülkelerde tedavisi mümkün ise de Sayın Cemil Bey ben demiş halkım bu kadar yoksullukla mücadele ederken kaderime razı olurum deyip 1914 yılının 28 Temmuz günü 44 yaşında vefat etmiştir.
  3. Ben 1966 yılında 22 Temmuz İmroz Sağlık Merkezinde göreve başladım. Aşçı Ayşe Aksoy ve eşi Şevket Aksoy 1966 yılı Mart ayında görev almışlar. Şevket ve eşi Lapseki Suluca köyünden eğitmen Hüseyin oğlu askerlikte sıhhiye bölümümde imiş. Sağlık merkezinde ameliyathanenin aletlerini steril eder. Pet kapak bezlerini hazırlar. Son derece titiz bir arkadaştı. Geçen gün telefon geldi. Oğlu bilgisayar mühendisi çıktı, kızı da evli olup Ankara’da. Ben dedi felç geçirmek üzere iken doktorlar önledi. Beni ambulans uçakla Ankara’dan memleketim Gökçeada’ya getirdiler. Hava alanında ambulans hemşire hanımlar karşıladı. Evime gelip her gün ne gerekirse ilgileniyorlar dedi. Onun bu konuşmalarından son derece memnun oldum. Ankara’dan uçakla bizler sıradan bir vatandaşız. Şimdi millet hastanelerini görüyoruz ne biçim en modern aletler doğalgazla ısınan otomatik ayarlı binalar belirli derecede ısınması. Birden aklıma sağlık merkezinde ki Pakistan Menşeli ayrıca Balıkesir Balya sağlık merkezi kapanmış onların malzemesi de bize gelmiş ve bir tayin gelmişti. Ameliyat pet ve kapak bezleri atılmayıp yıkanıp yeniden steril edilerek kullanılması diye. Nerden nereye aklıma malik pozitif düşüncelere bu bilgilerim hediye olsun.
Selam ve saygılar .