Sayın okuyucularım bazı sorularda akıl nerededir derler. En doğru cevabı sabırdır denilir.

 

  1. Her gün öyle haberlerle karşılaşıyor ki çok küçük bir an bir ömrü sonuna kadar etkiliyor. Bugün 18 Aralık Pazar özel bir yerde şarkısını söylemiş ayağa basma meselesinden o kadar özür dilemesine rağmen görsel olarakta gösteriyor. Bir yumruk yiyiyor yere düşüncede yumruklara devam. Şu an komada hayati tehlike yumruk atana aferin çok iyi yapmışsın demezler. Birçok mahkûmla konuştum. Allah düşmanını düşürmesin esas bela içerde diyorlar. Bu durumu bir yerde anlatmıştım da o arkadaş önümde araç var bir şey indirecek veya önüm kapalı arkamdaki boyuna korna çalıyor ve geldi sağ taraf cam açık başını soktu bana yumruk savuruyor çok ağır hakaretler ediyor. Ya sabır dedim o an otomatiğe basıp cam boynunu sıkıştırdı. Sabrettim ve sonra böyle bir beladan kurtulduğum için Allah’ıma şükrettim diyor. Biri dedi abi bela üstüne gelir kocamadın mı mahkûmsun eeee mezar taşı gibi sessiz olucan ağır küfür etse de müdahale etmeyeceksin diye dinlemiştim.
  2. Birçok asker ailesini dinlemiştim hele Gabar bölgesi veya yakını ise hep kulağımız haberler de oldu. Esas askerliği biz yaptık. Oğlumuz tezkere alıp sağ salim gelene kadar diyorlardı. PKK’nın en azılı günleri insanlar o taraflara seyahat edemiyorlardı. Ama TC Devletimizin almış olduğu çok ciddi kararlarla şu an o taraflar son derece düzene girdi. Sık sık çok büyük sevindirici haberlerle haberleniyoruz. İnsanlar hür iradelerini en güzel şekilde kullanıyorlar. Hepsinin mutlulukları gözlerinden okunuyor. 40 yıllık azap inşallah sona erdiğini görüyor ve hissediyoruz.
  3. Yakın bir zamanda karada yapılan sondaj çalışmaları da semeresini verdi. Gabar Dağında petrol bulundu. Haberleri ile haberlendik. Aynı zamanda kalitesi de çok iyi imiş. Artık ülkemizin kaderi birçok olumsuzluklardan sonra olumluya dönüyor. Tam bir devlet otoritesi var. Bütün işlerin başında o işin uzmanları bakanlarımız var yani. Adama iş devirleri geçti. İşe adam devirleri başladı. TRT haber muhabirlerinin yaptığı yerinde röportajlarla TPAO Şehit Esma Çevik kuyusundan petrol çıkarma işlemine başlandığı ve o bölgede 10 ayrı yerde sondaj çalışması yapılacağı mühendislerimiz ve işçilerimiz gece gündüz devamlı çalışmaları sayesinde ülkemizde 5 sene önce günde 40 bin varil petrol çıkarılırken şimdi yine kuyudan 5.500 varil çıkarılması ile günlük 60 bin varile ulaşıldığı inşallah 100 bin varile ulaşacağı müjdeleri ile ülkemiz birçok konuda dev adımlarla ilerliyor. Adeta sahalara inmiş maraton koşusuna hazırlanıyor. Hayırlar olsun.