Sayın çok kıymetli okuyucularım. Siyaset hastalığı o kadar feci durumlara gelmiş ki adeta kan dolaşımımıza girmiş.

 

  1. Ama Allah öyle büyük ki her dakika onun kontrolünde denemesindeyiz. İnşallah 2023 Haziran seçimleri büyük bir sınav olur. Yılan eğri büğrü gider deliğine girerken doğrulur derler. İnşallah beldelerimize de çok daha iyi yöneticiler gelir. Gelmezse layıkmışız ki çekiyoruz deriz.
  2. Gerçek hikaye; 28 Temmuz 2021 büyük felaket Manavgat’tan başlatıldı. Ülkenin bütün imkanları seferber edildi. Yangının biri bitmeden yenileri eklendi. Kriz masası kuruldu. En 6 bakanımız görevli devletimizi itibarsızlaştırmak için eyvah ne uydurmalar. O kadar canlı varlıklar yanıyor evler hayvanlar yanıyor hiç aklımdan çıkmıyor. Sayın Dışişleri Bakanımıza sataşılıyor oda senden böyle bir şey ummazdım sen bari bunu yapma diyor. TV habercileri yandaş medya denilip milletvekili ve şoförü tarafından neredeyse dövülecek görevli de bayan hep bunları yaşadık.
  3. Günlerden 21 Haziran 2022 Salı saat 20,04 ser rüzgarlı bir hava yangın başlıyor. Adam sarhoş olarak yakalanıyor. Elinde benzin bidonu biraz ötede mobilet tipi aracı aileler arası bir sorun olup kızı yaktım diyor. Bir şişe rakıya o kadar yangın yayılıyor. Hava uçakları, yangın söndürme helikopterleri polis tomoları orman işçileri etraf illerden arozözler 87 saat sonra söndürülüyor. İçişleri ve Orman Bakanı boyuna suçlanıyor. Niye uçak alınmamış. Var olan 3-5 tanesi de kiralıkmış. Bir müddet sonra bir yağmur her tarafı su basıyor. Tarlalar, seralar, iş yerleri, evlerin alt katları, araçlar sürükleniyor. 3-5 kişi ölüyor yakan için bir tek kelime yok. Devlet güya söndürmede başarısız kaldı. Seralarda tam toplanacak domates vs. sebzeler çürüdü yangın öncesi yağan yağmur bir haftada inerken şimdi 2 saatte ani olarak iniyor felaketler.
  4. Evet bugün 12 Aralık Pazartesi sabah haberlerini açar açmaz Antalya Kumluca Finike eyvah sel baskını o kadar sera bir metreden fazla her yer göl insanlar küçükbaş hayvanlarını dahi kurtaramamış. Dünya kadar araç suların altında yine İçişleri Bakanımız Çevre ve Şehircilik Bakanı eh yine kıtlık başlayacak. Bir felaket yaşandı mı her türlü tedbir alınır. İkincisi yaşanmaz. Alt yapını hemen düzenlersin bugün yine İzmir 13 Aralık Çarşamba her zamanki senaryo yine su baskınları. Tavuk bile su içer Allah’a bakar derler. Eeee diyeceksin burun delikleri tıkanıyor havaya kaldırınca açılıyor bende derim. Her canlıda Allah’a bir ibadet şekli vardır. Yakın bir zaman önce 28 Temmuz’da başlatılan yangıncının akıbeti yine milli güvenlik sınıfı elemanlarında nokta operasyonu ile etkisiz hale getirilmiştir. Ülkemiz geçen yıl tarihinde görülmemiş yangınları gördü. 2022 yılında yanı busene yurdumuzun çok değişik yerlerinde fabrika yangınlarına şahit olduk. Hiç birinin faili bulunamadı. Bunlar öyle tesadüfi değil ama yapanlar çok güzel eğitim almış. Yine de ülkemiz her gün çok pozitif haberlerle müjdeleniyor. Selamlar olsun.