Sayın okuyucularım 7 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Boğaz Medya İşte Çanakkale Gazetemizin 10. Sahifesinde 32 yıllık hisse senetleri borsası ile ilgileniyorum.

 

  1. Elimi taşın altına sokmuşum uzun zamandan beri ülkemizin ekonomik durumunu öyle muhaliflerin kara propagandası gibi değil. Hele bugün 12-12-22 Borsa İstanbul tüm zamanların en yüksek işlem hacmi ile en yüksek 5200 puanı aşmış olduğunu uzmanlarca 8 milyona yakın yatırımcıya ulaşıp 6704 çalışanı ile aracı kurumlarda çalışan miktarının da son derece artmış olduğu ancak büroda görev yapan brokırların geçmiştekiler hariç yeni gireceklerin en az 6 ay kurs görüp sermaye piyasasından onaylı belge alıp öyle göreve başlayacaklarıdır.
  2. İlimizde Oyak Yatırım 2000’li yıllardan itibaren görev yapmakta olup yetkilisi Sayın Ersin Sert ve yatırımcısı Gülden Sülün Hanım (Gülden Hanım daha önce Oyak Yatırım Genel Merkezi Beşiktaş’ta görevli idi.) Ayşegül, Deniz, Kadriye, Banu, Semra, Damla, Pınar gibi bayanlar arada İl Kültür Merkezi resim, broşür, tahta at vs. basın olarak yayınlarında ağzı açık sarı zarfla etkinliklerden gönderiyor idim. Memnundular Sayın Gülden hanım 2021 yılı burada göreve başladı ben seni tanıyorum dedi. İlimiz görevlileri hisse senetleri 428 adet şirket VİP opsiyon tahvil şirketlere ait velhasıl bankalardan çok daha kapsamlı işler yapmakta olduklarıdır.
  3. İlimizden Dardanel Gıda ile Akçansa Çimento borsaya kote olmuş hisse senetleri işlem görmektedir. Buda onur ve gurur vericidir. Ülkemize büyük hizmetler vermektedir. Akçansa’nın İspanya’da deposu olup, oradan bütün Avrupa’ya gerek dökme gerek torba olarak dağıtımı yapılmakta ham maddesi çok kuvvetli minareller sayesinde çok tutulan ve sık sık başarı ödülü kazanan fabrikalarımızdır. Koca dağı bitirip ikinci dağı kemirmeye başladı. Fabrika değişiklikler yaparak artık tozlar katiyen doğaya en küçük zarar vermemektedir.
  4. İlimize ait İÇSAŞ, Çan Seramik, Eti Seramik gibi kuruluşlarımız olsun diğer organize sanayimizde çok başarılı hizmetler çalışanları ile emeklileri ile değişik bir çok alanlarda ki başarılı çalışmaları iş istihdamı sağlamalarıdır.
  5. Devletimiz İMF bağımlılığından kurtulmuş olup kazanımları yine Türkiye’de kalmakta köprüler, yollar, tüneller, üretimin arttırılması esas destekler. Büyük konut projeleri yani Türkiye’de kazanılan Türkiye’de kalmakta ayrıca uluslararası finans merkezini Londra’da olduğunu biliyordum. Ülkemizde açılıp uluslararası yatırımcılarına büyük hizmet vermekte dünyanın en güvelinir limanı ülkemiz olduğudur. Selamlar olsun.