Sayın okurlarım maalesef Dünya da olsun Avrupa da olsun idareci kalmamış böyle de olunca ülke insanları çok büyük sıkıntılara giriyor.

 

  1. Kış geliyor, Rusya’ya muhtaçsın hala aleyhine yaptırım uygulamaya kalkıyorsunuz ona bağımlısınız artık yine çok belli oldu ki EKONOMİ=ÜRETİME-ÜRETİMDE= normal enerjiye bir de bağımlı oldun mu üretemiyorsun.
  2. Sayın Cumhurbaşkanımız adeta insanlık için bütün enerjisini kullanıyor. Bugün 14 Aralık Çarşamba Özbekistan’a gidip oranın doğal gazını da Azerbaycan’a bağlayıp Tekirdağ’da yapılan üsse toplayıp buradan Avrupa ülkelerine sevkiyatının yapılarak ihtiyaçlarının giderilmesi yolunda Sayın Enerji ve ilgili Bakanlıklarımızın büyük gayretleri sayesinde çalışmalar yapılmaktadır.
  3. Dün 15 Aralık Perşembe Saraçhane’de İstanbul BB Başkanı İmam Hatipoğlu’na YKS üyelerine yaptığı hakaret davasından 2 yıl 7 ay 15 günlük cezayı protesto amaçlı miting yapıldı. Bugün 16 Aralık Cuma Sayın Cumhurbaşkanımız Tekirdağ’da kurulan Avrupa’nın en büyük doğal gaz depolama tesisinin açılış töreninde bulunarak, Sayın Enerji Bakanı Fatih Dönmez konuştu. Ve 7 adet çeşitli doğal gaz akım borularının bu depoya akıp Avrupa’nın doğal gaz ihtiyacının karşılanacağı açıklamaları ve daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı konuşmalarından Türkmenistan doğal gazının ve bazı Orta Asya gazının boru ile Hazar Denizi’nden geçirilmesi hakkında Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı ile ve Azerbaycan Cumhurbaşkanının artık görüşmelerinde bulunduğunu anlattı. Ayrıca Gabbar Dağı’nda petrol bulunması ve günde 100 bin varil üretimi ile dışa bağımlılık ihtiyacımızın önemli ölçüde azarlayacağının öneminden ve Putin’in bu hususta ayrıca fiyat belirleme görevinde Türkiye’den sağlanmasının açıklamaları ile tesisler canlı ve görsel olarak halka sunulmuştur. Ve ayrıca Konya’nın Karapınar ilçesi erozyona uğramış toprak üstlerinde güneş enerjisi paketleri ile enerji üretilip ülke ihtiyacına karbon gazı salınmış bütün Avrupa ülkelerinden çok daha mücadele verildiği ve daha birçok açıklamalarda bulunmuşlardır. Fakat yine de komşularından saldırıya hazır grupların önlenmesine şanlı ordumuzun büyük gayret gösterdiğini ABD’nin hala dost gibi görünüp askerlerin birlikte devriye görüntülerinin ve ayrıca Türkiye’ye karşı silah yardımlarının hiç kesintisiz devam ettiği açıklamalarında bulunarak konuşmanın sına erdiğini bilgilerinize arz olurum.