PENALTILARLA 7-5 GALİBİYETLE SON BULDU

 

  1. Sayın okurlarım şuan 83 yaşında bir vatandaş olarak 2022 yılı KATAR’DA 28 gün müddetle devam eden ve final maçının son saniyesine kadar da top yuvarlaktır, derler. Son derece sürprizlerle dolu oldu.
  2. 20 Kasım Pazar günü Katar’da başlayan maçı Mudurnu Sarot Termal Otel’de Kıbrıs Gazileri ile birlikte TV. odasında seyrettik. Şenol Güneş’in Türk Milli Takımını Dünya ikincisi yaptığından bahsedilirken İMANSIZ İMANSIZ İMANSIZ hah dedim İlhan Mansız’la Hakan Şükür Senegal’e başlamada paslaşarak dakika bile dolmadan kupanın ilk golünü attılar deyince bana bravo zekan hala kuvvetliymiş dediler.
  3.  Son Dünya Kupası’nda favori ülkeleri bile derinden etkileyen enerji krizinin etkilerini futbolcuları da derinden etkilemiş olduklarını hissettim. Almanya Japonya’ya elendi. Hollanda 90. Dakikada berabere kalıp uzatmalara daha sonra penaltılara kalarak uzatsa da elendi. İngiltere’nin en güvenilir futbolcusu penaltıyı kaçırdı. Portekiz Ronaldo gibi bir futbolcusunu maalesef kullanmadı. Rakibini küçümseyerek Fas gibi bir Afrika ülkesine elendi. Sanıyorum Ronaldo’yu dinlenmiş olarak finallere saklıyor. Son 20 dakika da oyuna girmesi yetmedi. Helal olsun Fas İspanya ve Portekiz gibi takımları eledi. Dünya 4. sü oldu, en büyük sürprizdi.
  4. Messi mi – M.Bappe mi yıldızlar savaşı olacak yani Arjantin mi Fransa mı yorumları ile nihayet 18 Aralık 2022 Pazar Günü saat 18.00 e gelindi. Gönlüm Arjantin’den yana idi. Fransa’nın ülkemize karşı aşırı bir düşmanlığı vardı. Lafarge Çimento şirketi PKK’ya kilometrelerce uzunluğunda tüneller hazırladı. Güney sınırımızda bize karşı şuur altlarında gizli bir düşmanlıkları aleni bir şekilde dışarı vuruyorlardı ve bu şirket AB tarafından DEAŞ bahane edilerek 700 milyon avro ile cezalandırılarak ülkemiz ilerlemesini hiçbir ülkenin istemediği açık seçik belli oluyor. Fakat devletimiz bunları en medeni şekilde yine de idare etmesini biliyordu, helal olsun.
  5. Maç: tribünlerin Arjantinli taraftarların çok büyük katılımlar ile her maçta ülkesini destekliyorlardı. D.Mario sol açık düşürülerek 22. Dakika da Messi penaltıdan ilk gol ve 36. Dakika da D.Mario 129. Maçında 36 dakikada gol atarak 2-0 oldu. Arjantinli taraftarlar devamlı tezahürat Fransızlar 80 dakikaya kadar adeta ümitlerini kaybetmişliğin üzüntüsü içinde iken penaltı kazandı. M.Bappe penaltıyı attı, 1 dakika sonra yine adı geçen harika bir gol attı uzatmaların ikinci bölümü Arjantin 3-2 oldu son saniyelerde Fransa penaltıdan 3-3 oldu. İş penaltılara kaldı. Fransa penaltılardan 2 gol kaçırdı Arjantin 4. Golünde şampiyonluğunu ilan etti. Son dakikaya kadar çok büyük heyecan yaşandı.