Sayın kıymetli okuyucularım her zaman yazıyorum. Öyle hayali değil yaşayarak yazıyorum. Şu an EYT inşallah en adil bir şekilde kamburu doğrulacaktır.

 

  1. Sayın hükümetimiz geçmişe yönelik birçok kamburu düzeltmiştir. Hikâyesini arz edeyim.
  2. Daha önce kadro kanunu ile yönetilen devlet memurlarımız 1970 senesi Temmuz ayında büyük bir statü değişikliğine gidilerek bütün görevler 7 ana sınıfta toplanarak muallak sanki gizli bir güç intibak tablosunu öyle bir hazırlamış ki kimler imzalamış kabul etmiş karakargalar bile güler. Sağlık müdürlüğünden 2 tecrübeli sağlık memuru + ben Çanakkale ilçeleri dahil bütün Dr. Kökenli sağlık, yardımcı sağlık o zamanlar. Azlıktı ve ayrıca bütün kurumlar şimdiki valilik binasında duruma göre 2 veya 3 oda tahsili görev yapılıyordu.
  3. İntibak tablosu gösterge 70 en düşük en yüksek 10000 yıl katsayı 7 idi x70 =490 lira x 1000=7000 TL yani devlet hizmeti gören en düşük hizmetli en yüksek maaş arasında tam 4 kat vardı. Ülkenin valisini kaymakamını ve bütün üst düzey yöneticilerini taşıyacak şoför isterse üniversite mezunu olsun giriş ilkokul mezunu 15. dereceden 490 lira ile göreve başlayacak. Üniversite mezunları her dört yılda bir terfi ettirilip lise dengi okul mezunları her dört yılda bir ilkokul mezunları her beş yılda bir terfileri hesaplanarak gelecekleri yere getirildi. Bakanlıkça tayini yapılanlar intibakları onaylanmak üzere bakanlığa gönderilmiştir.
  4. Daha sonraları daireler arası çok büyük farklılıklar doğmaya ve yeni yeni statüler eklenerek ve maaş farkları doğmaya başladı. Anlaşmalı sözleşmeli işçi statüsü vs. gibi. Gökçeada’ya 1981 yılında Sayın Vali Nurettin Turan gelmiş idi. Köy hizmetleri şoförü ben 42 bin lira alıyorum. Vali şoförü 22 bin alıyor diyor. Yine Balıkesir’de cami avlusu kanepesinde bir inşaat mühendisi ile tanıştım Necdet Bey diyor. Yeni binamız yapılıyor daha geçmedik 2 odamız var kurumun 3 aracı var, 13 tane şoför var bizde oda isteriz diyorlar imiş ve şoförler müdürden daha fazla maaş alıyorlar diye bahsetmişti. Adam berber idi. Kapadı petrol ofisine işçi (memur) oldu. İki parça depodan bir şey malzeme çıkarıyorum şu kadar mesaiye kaldım. Yazda yaz. Sayın Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin inşallah tek çatı altında toplayacağını söylüyor. Yaş sınırı da getirilip emekli olurlar daha önce emekli oldun maaş yok tam yaş sınırında 55 ise o zaman maaşa geçiyorsun. Ülkemiz her yönü ile dosdoğru yol üzerindedir. Selam olsun.