Sayın okurlarım ülkemizin ilerleyişini gelişmesini önlemek ve bu husustaki art niyetlerini açığa vurma gayretleri basın yayın yoluyla arz etmektedirler.

 

  1. Sayın okurlarım ülkemizin ilerleyişini gelişmesini önlemek ve bu husustaki art niyetlerini açığa vurma gayretleri ve aleyhimizde çalışmaları aleni bir şekilde hür iradelerini belli etmelerine rağmen yine de takdirlerini gizlemeyip ülkelerinin saygınlık arz eden gazetelerinden bu durumları basın yayın yoluyla arz etmektedirler.
  2. İşte Fransa’nın (ismini unuttum) gazete haberinde bütün dünya ülkeleri çok çeşitli ekonomi ve enerji krizleri ile mücadele ederken ‘Krizleri Fırsata Çeviren Lider’ olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı emsal göstermektedir. Bugün 8 Aralık 2022 ‘Ülkesinde Güneş Batmayan İmparatorluk’ olarak coğrafya derslerinde öğrencilere emsal gösterilen İngiltere’de kamu hizmetleri enerji tasarrufundan haftada 4 güne indirilmiştir. Avrupa’nın ekonomi yönünde G7 ve buna benzer üstünlük kazanan ülkelerinde kiliselerindeki aydınlatma lambaları saat 21’de sürdürülüyor. Buna benzer reklamlar olsun ve hatta yılbaşı kutlamalarında da enerji tasarrufu adı altında çok sıkı tasarruf tedbirleri alınmakta olduğunu bütün TV haber kanallarından izliyoruz.
  3. Ayrıca bugün 8-12-22 Sayın TCMB Başkanı Kavcıoğlu bir saygın TV kanalında toplantıda spiker ve yardımcılarının sorularını cevaplıyor ve diyor ki 2022 yılında döviz rezervlerini (5 milyar dolar) yüksekten tek ülke Türkiye olduğunu inşallah yılbaşından sonra enflasyonun tamamen kontrol altına alınıp tek haneli rakamlarına düşürüleceğini açıklamaları yapılan çalışmalar alınan çok sıkı tedbirler ve bütün ekonomi kurumlarının aynı frekans çizgisi üzerinde toplanarak enflasyona karşı çok büyük bir mücadele verildiği açıklamalarında bulunmuşlardır.
  4. Sayın çok kıymetli okurlarım şu an Türkiye’miz 125 yıllık tüm zamanlar içinde en güçlü dönemini yaşamaktadır.  İnşallah 1923 yılına çok güçlü olarak gireceğiz. Aynı zamanda göreceğiz ki dünyada ki güç dengeleri tamamen değişecek ABD taaaa bilmem nerelerden gelip ülkemiz güneyinde bir Kürt devleti gibi buna benzer birçok hükümette özelliğini kaybedecektir. Eh bende bu ülkede 83 yaşına geldiysem Allah bana kısa da olsa birçok şeyi gerek sanat olarak çalıştığım ve sonra (İmroz) Gökçeada bir yerde memur olarak görev yapmam ve emekli olup hisse senetleri borsası ile tanışıp elimi taşın altına sokup acı gerçekleri yaşayarak öğrenmem. Her şeyi imbikten süzerek tam olarak Kanaatlarımı yorumlarımı son 7 Temmuz 2020 yılından İşte Çanakkale gazetesi Boğaz Medya onuncu sahifede okuyucularıma arz etmekteyim. Bütün ekonomi uzmanları her ne kadar zorlansalar da başarılardan bahsetmektedirler. Selam olsun.