Sayın okurlarım öyle bir dünya da yaşıyoruz ki insan gördüm. İnsanlığa hayran kaldım.

 

  1. Yine insan gördüm insanlığımdan utandım diyor. Her gün bilhassa TV ekranlarında aynı zamanda görsel olarakta görüyoruz. Ama lokman hekimin oğluna nasihati başkalarına karşı yapacağın iyilikte kötülükte bu bir hardal tanesi kadar bile olsa iyilikse iyilik, kötülükse kötülük olarak mutlaka karşına çıkar diyor. Delil mi istiyorsun al Necip Hablemitoğlu 18 Aralık 2002 günü öldürülmüş ve tam 20 yıl sonra albay emeklisi Mustafa Levent Göktaş Bulgaristan’dan 17 Aralık 2022 günü getirildi. 1 gün noksanı ile adı geçen cinayet faillerinden imiş.
  2. 2 akşam önce (bugün 19 Aralık 2022) Konya’da Şeb’i Aruz 749. Törenleri vardı. ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol’ ışıklı panoda şerit halinde geçiyordu. Birileri bu ülkede bir suç işliyor. Onun yargılayıcısı var niye bunu saygın İslam Müslüman vatandaşları emsal gösteriyorsun tamam inanmamış olursun. Allah kısmet etmemiş. Birde sen hele devlet görevinde olup, devletinin yanında olman gerekirken devletine karşı geliyorsun.
  3. Bugün 16 Aralık Cuma sayın devlet işleri başkanlığınca ülkemizi mevcut 90 bin adet camiinden İslam dininde belirlenmiş olan 18 yaşında bayanlar için evlenme yaşı olup öyle yok beşik kertmesi yok şu yok bu diye bir şey yok küçük olanlar zaten resmi nikah memuru tarafından böyle bir şey asla yerine getirilmez. Ama nüfusa geç yazdırılmıştır. İhmal edilmiştir yine mahkemeden 2 şahidin şahitlik vereceği bir belge ile yaşı büyütülür. Her şey TC hukukuna göredir. Tenkide mahal en küçük bir husus yoktur.
  4. Şu an ülkemiz tüm zamanlar içinde ekonomi, adalet, eğitim her türlü tam bir disiplinli otorite ile idare edilmektedir. Ama bazı menfaat grupları bundan rahatsız olmaktadır. Evet bir zamanlar TC Devletinin Müfettişleri Çukurova ve Kepez elektrik üretim merkezlerine giremiyordu. Memur maaşlarını yılda bir defa İMF elemanları kararlaştırıyordu. Öyle meydanlarda bordro yırtacaksın geçinemiyorum diyeceksin. Memurlarımız hemen hepsi icralıktı İl Muhasebe Müdürlüğü de yalnız icralara bakan bir bayan görevli vardı. İl hukuk işlerine sorulmuş memurun ancak 3/1 maaşının kesileceğine karar verilmiş bilhassa beyaz eşya satıcıları ‘yorgancı İsmail hala yaşıyorsa sorulsun’ kefili de icralık ancak 1 sene sonra sıra gelecek diyordu. İnsanlarımızın kanunlara nizamlara talimatnamelere uygun yaşantılara uyulması dileği ile.