Sayın okurlarım böyle bir İslam dini mensubu olduğumuzun Allah tarafından ilahi rızaya ermiş yaratılmış dünya üzerinde ki en asil ve şanslı kul olduğumuzun belgeseli arz olunur.

 

  1. Sayın okurlarım böyle bir İslam dini mensubu olduğumuzun Allah tarafından ilahi rızaya ermiş yaratılmış dünya üzerinde ki en asil ve şanslı kul olduğumuzun belgeseli arz olunur.
  2. Yıl 1973 yer Gökçeada Öğretmen Okulu Anfi Toplantı Salonu ve halkımızın da davetlisi olarak 700. Yılı etkinlikleri plakta Hafız ve Mevlithan Aziz Bahriyeli Mevlevi ayini okuyor. Edebiyat öğretmeni günün mana ve öneminden bahsedip Ney nedir? Mevleviliğin kutsal enstrümanı bir gün Hz. Peygamber Hz. Ömer’e çok gizli sırlar açıklayıp sakın bu sırları kimseye söyleme demiş. Hz. Ömer dayanamamış bu bu sırları susuz kör bir kuyuya açıklamış. Bir müddet sonra kör kuyu canlanıp suları dışarı taşmaya ve su yolunda kamışlar bitmeye ve 9 boğumlu bir kamışı birileri üflemeye başlayınca o gizli sırlar Ney kamışından dinleyicilerini adeta büyüleyen nağmelerle anlatılmaya başlamış.
  3. Bugün 17 Aralık 2022 Cumartesi yer Konya Mevlana Kültür Merkezi Şeb’i Aruz Vuslatın 749. Yılı salon en ince noktasına kadar düşünülmüş tam orta yerde yuvarlak bir pist tavanı yıldızları tasvir eden gökyüzü manzarası açılışı Sayın BMM. Üyesi Mustafa Şentop geceye ait çok güzel konuşma ile Sayın Kültür Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Kültür Bakanlığımız Türk Sanat Müziği Devlet sanatçıları ses ve saz topluluğunca şef Ahmet Özhan’ın Mevlana’ya ait sözlerinin gerekli açıklamaları yapılarak bestelenmiş ilahileri çok güzel okudular. Salon olduğu gibi hep çok kültürlü insanların ve yabancı uyruklularda var çünkü en küçük bir çıt yok ve zevk ile dinlenen bu ilahiler saat 21.30’da son bularak bir bayan sunucu programın seyrini anlattı. Bir beyde şu andan itibaren Konya Kültür Merkezi görevlilerince Neyzen Yavuz Akalın Neyi üfleyerek tanrımızın biz kullarına kendi ruhundan üfleyerek bizleri en şerefli mahlukat durumuna getirmişliğini tasvir edecek diye ney taksini sonu Hamamizade dede efendinin Ferak Feza Mevlevi ayini yine bir sanatkar tarafından (daha önceleri Kani Karaca tarafından dile getiriliyordu.) tam notaya sadık kalınarak okundu ve alt yazılar şerit halinde geçerek Mevlevi ayinleri raksı başladı. Bir yerde selam veriliyordu. Gizli ruha selam imiş bölüm bölüm bütün figürleri açıklamaları yapılıyordu. İkinci selam üçüncü selam bir yerinde ezan okundu yani insanoğlunun bu dünyadan bir misafir olup sonunda yaradanına kavuşmasını figürlerle anlatıldı. Mevlana’nın Kuran’ı Kerim’den sonra yaşantısına çok büyük bir yol gösterici aydınlatıcı olduğu arada bir AKILLININ CEFASI AKILLININ SEFASINDAN İYİDİR yazısı çıkıyordu. Böyle bir geceden siz okuyucularıma biraz da olsa bahsedebildiğim için şükürler olsun.