Daha birkaç yıl öncesiydi Anafartalar spor salonunda maç var denildi mi salon dolar taşardı.

Tabi o zamanlar Venüs Sultanlar ligi dediğimiz dünya kadın voleybolu ligleri içinde özel bir yere sahip bir lig. İçinde kimler yok ki Dünya Kulüpler Şampiyonluğunu kazanan Vakıfbank Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Avrupa’da önemli kupaları kazanan Galatasaray, Beşiktaş gibi birçok takımımız vardı. Hatta temsilcimiz Çanakkale Belediyespor Balkan Şampiyonu olmuş, Avrupa’dan birçok takımı misafir etmiştik güzel Çanakkale’mizde.  Çanakkale li voleybol severlerde bu müstesna takımları izlemek voleybol yıldızlarını yakından görmek için Anafartalar spor salonunu tıklım tıklım doldururdu. Hey gidi günler hey.
 Sonra bir şeyler ters gitmeye başladı, önce Venüs Sultanlar liginden düşme gerçekleşti. Ama Seramiksan’ın Venüs Sultanlar Ligindeki isim hakkı alınarak bir sezonluk bir kısa dönüş yaşandı. Ama isim hakkı için ödenilen yüklü para nedeniyle o yıl doğru dürüst bir transfer yapılamadığı gibi eldeki birçok kaliteli oyuncunun da kulüpten gitmelerine de engel olunamadı. O sezon tekrar ligden düşüldü. Pandemi süreci vesaire derken her yıl gerileyen bir takım halini aldı temsilcimiz. Halbuki ligden ilk düşüş gerçekleştiğinde yüklü bir parayla lig hakkı satın alınacağına alt ligde çok iyi bir kadro oluşturularak tekrar Venüs Sultanlar ligine dönülseydi en azından 4-5 yıl bizi ligde orta sıralarda tutacak kaliteli  bir kadro yapısı oluşturulabilirdi. Ama evdeki hesaplar çarşıya uymamış anlaşılan.
 Venüs Sultanlar liginden ikinci düşüşten beri temsilcimiz giderek daha da geriledi adeta ayağına demir bağlanmışçasına boğazın derinliklerine doğru batıyor maalesef.
Birkaç sezondur mücadele ettiğimiz Voleybol Kadınlar 1. Liginde her sezon biraz daha gerileyerek sezonu tamamlıyoruz. Ama bu sezon daha da vahim durumdayız zira ligden düşme potasındayız. Ligin dibine iyice demir attık.
 Bu hafta temsilcimizin maçı Anafartalar spor salonundaydı. Ve maalesef salon yeterince dolmamıştı. Rakip ligin lideri İzmir temsilcisi Göztepe’ydi. Rakip gerçekten iyi voleybol oynayan güçlü bir takım.
Maça gelecek olursak 1. Set rakibin üstünlüğü ile geçti. Ne savunma da ne de hücum da istediğimiz performans bir türlü gelmeyince Vedat Mekik Hoca 6-11 de ve 9-17  lik skorlarda mola haklarını kullandı.  Bir ara temsilcimiz iyi mücadele edip arayı kapatma emareleri gösterince Göztepe 15-22 de mola aldı. Ve geri dönüşümüze izin vermedi. Rakip seti 17-25 alarak setlerde 0-1 öne geçti.
2. Sete Çanakkale Belediyespor ilk sayıyı alarak başladı. İlk sayılar karşılıklı geldi ancak güçlü rakip, oyunun kontrolünü ele geçirince 3-7 de temsilcimiz ilk molasın aldı. Bu arada yaptığımız bir hücumda top rakip oyuncunun yüzüne gelince kısa süreli bir duraksama yaşandı oyuncu kenara alındı. Sonra tekrar oyuna döndü. Rakip hız kesmeyince 10-16 de Vedat Hoca dan 2. Mola geldi. Mola dönüşü Belediyespor da canlanma gerçekleşti skor 19-19 olduğunda rakip mola almak zorunda kaldı. Takımımız tam oyunu dengeledi dediğimizde liberomuz Cansu talihsiz bir sakatlık yaşadı. Hakemler hemen oyunu durdurarak Cansu’ya müdahale edildi.  Oyun bir süre sonra tekrar başladı. Ancak  Cansu set sonuna kadar oyuna dönemedi ama takım masörünün yardımıyla sakatlığı tedavi edildi. Set sonu çok heyecanlıydı. Sayılar karşılıklı alınarak setin sonuna gelindi. Rakip 23-24 iken hakemlerin tereddütle verdikleri ve bir süre itirazlara neden olan sayısıyla konuk ekip seti 23-25 kazanarak setlerde durumu 0-2 yaptı.
 3. set ise daha önce birkaç maçta şahit olduğumuz şekilde gerçekleşti. Takımımız oynadığı birçok maçta genelde bir sette çok iyi mücadele ediyor işte tam özlediğimiz takım bu dediğimiz anda,takıma bir şeyler oluyor. Bu mücadeleyi diğer maçlara ve daha fazla sete yayabilsek diye düşünüyorken iyi mücadelesinin devamındaki setlerde maalesef ve maalesef yerlerde sürünen bir oyunla bir sonraki sete başlıyorlar. Bu sette aynı bu şekilde gerçekleşti. Bir önceki sette güçlü rakibine kök söktüren takımdan eser yoktu. Bir sonraki sette sahadaki o takım gitmiş yerine alt yapıda oynayan tecrübesiz gençlerden kurulu bir takım vardı sanki.  Takım yine kötü bir oyun sergileyince 11-15 ve 12-18 lik skorlarda mola haklarını kullandı.  Ama tribünlerin beklediği o muhteşem dönüşten o iyi oyundan istekli mücadeleden eser yoktu. Hatta Çanakkale Belediyespor’un 2. Molasında ne rakip oyuncular ne de teknik kadro bir araya gelip mola konuşması bile yapmadılar. Sadece kendi aralarında şakalaştılar. Rakip bile temsilcimizin iyi oynayacaklarına bile inanmamıştı sanırım.  Gerçekten de öyle oldu. Göztepe setten 17-25 lik skorla maçtanda  0-3 lük net skorla ayrılırken bizde evimizde puan alamayışımızın üzüntüsünü yaşadık
 Temsilcimizin ortalama her maçta tek setlik iyi oyunlarının tüm maçlara ve hemen hemen her sete yayılarak galibiyetlerle sonuçlanmasını temenni ediyor. Bundan sonraki maçlarda üstün başarılar ve bolca şanslar diliyorum.
 Bu arada Hafta sonu Antalya’da düzenlenen Kulüpler Dünya Kupasında Vakıfbank ikinci Eczacıbaşı ise üçüncü olarak tamamladılar. İki Türk takımının finalde karşılacağını düşündüğümüz şampiyonada en azından bir gümüş bir bronz madalya ile tamamlamamız bizeler bir teselli oldu. Umarım bundan sonraki finallerde finali iki Türk takımının oynamasını kürsünün en tepesinde temsilcilerimizi görerek gururlanmayı ümit ederken İkinci olan Vakıfbank kadın Voleybolcuları ve üçüncü olan Eczacıbaşı’lı kadın voleybolcularımızı kutlar daha nice güzel başarılar kazanmalarını Türk Milleti adına temenni ederim.