Eskiler Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır derler. Ya da bir başka atasözün de de Mart’ın 15 günü yaz 15 gün kış derlermiş.

Gerçekten de Hafta son cumartesi günü gerçekten günlük güneşlik bir gündü. Hava gayet güzel, şehir cıvıl cıvıl, yerli yabancı turistler bir yan da şehir halkı bir yanda güzel havanın keyfini çıkartmakla meşgullerdi.

Hava güzel olmasına rağmen şehrin en önemli sportif aktivelerinden biri Anafartalar spor salonunda Çanakkale Belediyespor Kadın Voleybol Takımının İzmir temsilcisi Karşıyaka ile maçı vardı. Ben Güzel cumartesinin öğle saatlerini bu maçı izlemek yönünde geçirdim.

Spor salonuna girdiğimde yine az bir seyirciyle karşılaşmaktan hiç de hoşnut olmadım. Belki Çanakkale’ li spor severler ya güzel havada gezinti yapmakla tercih ettiler belki de Çanakkale Belediyespor’ un ligdeki nahoş yerinden dolayı maça ilgi göstermemişlerdi.

Konuk Karşıyaka’nın ateşli birkaç taraftarı misafir tribününde sürekli takımlarını desteklediler. Protokol tribününde de yine Karşıyaka’nın yöneticileri maçı heyecanla takip ettiler.

Maça gelirsek; 1. Sete, Konuk ekip Karşıyaka’nın Servis atışıyla başlandı.  Servisi karşılayan ekibimiz ilk hücumu kullandı ancak top az farkla dışarı çıkınca ilk sayı Karşıyaka hanesine yazıldı. İlk sayılarda temsilcimizin üstünlüğü net görülüyordu. Skor tabelasında skor 7-3 gösterdiğinde Karşıyaka Hocası ilk molası için zile bastı. Mola dönüşü ilk sayı konuk ekip alsa da temsilcimiz hemen cevap verdi. Ancak set ilerledikçe daha az hata yapan hücumları daha iyi değerlendiren Karşıyaka temsilcimizi 10-10 da yakaladı ve öne geçti. Temsilcimizin hocası   Tamer Altay 1. Molasını aldı. Molaya rağmen temsilcimiz sahada bir türlü toparlanamayınca 12-15 de 2. Molamız geldi.  Takımımız 18-19 da rakibini yakalayınca Karşıyaka dan mola hamlesi geldi. Bu mola işe yaradı ve seti 21-25 lik skorla Karşıyaka kazandı 0-1.

2. Set Çanakkale Belediyespor’un servisiyle başladı ancak ilk sayı yine Karşıyaka dan geldi. Temsilcimiz 12-10 önde iken KSK 1. Molasını kullandı. Başa baş giden setin sonları yine temsilcimiz için hiç de iyi geçmedi 21-22 de1. Mola 21-23 de de 2. Mola ile takımını sete döndürmeye çalışan Tamer Hocanın uyarıları bir işe yaramadı ve set 22-25 lik skorla bitti. Setlerde konuk takım 0-2 öne geçti.

Temsilcimiz 3. Sete maçı çevirmek umuduyla başladı. Ancak ilk iki set de olduğu gibi yine ilk sayı Karşıyaka hanesine yazıldı. Maçı çevirmek bir yana Çanakkale Belediyespor sete o kadar kötü başladı ki sahada adete alt yapıdaki gençlerle oynuyormuş gibi hissettim.  Skor bir anda 11-17 oluverdi. Ancak takımımız bir anda seri sayılar kazanınca 15-17 de KSK 1. Molasını aldı. Bir ara temsilcimiz sete ortak olmaya çalışsa da maçın genelinde olduğu gibi bu sette de takımımız da bariz savunma hataları görülürken organize olmakta bir hayli zorlandılar. Ve seti 20-25 maçı da 3-0 kaybetti. Anlayacağız Karşıyaka’ da yıktı geçti.

Çanakkale Belediyespor aynı mart ayı gibi 15 gün yaz 15 gün kış misali, setin bir kısmını günlük güneşlik yaz havasında çok iyi oynarken, diğer kısmında soğuk rüzgarların estiği bir hava misalinde oynuyor. Ve maalesef kış havası hep de maç sonuna denk geliyor. Bedenimizi üşütüyor, içimizi titretiyor. Anlayacağınız set sonlarında hava soğuyor takımı bir kasvet sarıyor. Takım adeta donup kalıyor. Bu hava maalesef hasta ediyor.

Takımın bu kötü gidişi mart ayı için söylenen Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözünde ki gibi setlerde ve maçların genelinde Güzel hava olacakmış gibi kapıdan bize gülücüklerle bakıyor ama kapı açılınca içimiz üşüyor. Takımın havasını görünce kazma kürekler yakılıyor birazcık ısınabilmek için. Temsilcimiz için ligin sonu yaklaştıkça durumun hiç de iyi olmadığını görüyoruz. Anlayacağınız Temsilcimiz martın gelip geçici güneşini görür de nisanın bahar havasını göremez.

  Takımın durumunu görünce Herkese içimizi ısıtan bol güneşli, umutların yeşerdiği, sevinçlerin yaşandığı her şeyin güzelliklerle dolu olduğu, bahara merhaba diyeceğimiz bir Mart ayı diliyorum. Esen kalın.