Şubat ayı geldi geçiyor. Kış aylarının en soğuk günleri de yaşıyoruz bu arada.

Bu cumartesi biraz da soğuk havanın etkisiyle maç izleyerek geçireyim diye düşündüm Çok sevdiğim bir abimle Anafartalar Spor Salonunda sözleştiğimiz saatle buluşarak maçı izlemek için salona girdik.  Salona girdiğimizde üzülerek gördüm ki tribünlerin ancak üçte biri doluydu. Ve o ateşli heyecanlı seyirci gitmiş sakin sakin adete tv de pembe dizi izler konumunda bir seyirci vardı. Biran gözümde Temsilcimizin Sultanlar Ligindeki yada yabancı takımlarıyla oynadığı kupa maçları canlandı tıklım tıklım tribünler heyecanlı tezahüratlı taraftarlı anılar için bir ah çektim

 Bu hafta Anafartalar spor salonunda Çanakkale Belediyespor’un konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyespordu.

İlk sette temsilcimiz ilk üç sayıyı alarak başladı. Ancak sonra hızımı kesildi konuk ekip mi canlandı bilinmez. Rakip araka arkaya beş sayı birden alınca tabela jet hızıyla değişti. Bu skor karşısında hocamız ilk molasını aldı. Bir süre başa baş giden oyunda, bir ara 13-9 olunca rakip 1.molasını aldı. Temsilcimiz farkı korusa da set sonuna doğru tüm maç boyunca olduğu gibi temsilcimiz set sonlarında durağanlaşıp oyundan düşmesine şahit olduk. Maç sonu oldukça çekişmeliydi 21-22 de temsilcimiz 23-24 rakip mola alarak oyunun gidişatını değiştirmek istediler. Ama set uzadıkça uzadı. İki takımda ellerine geçirdikleri fırsatları değerlendiremediler. Ancak 28-30 da set sona ererken konuk setlerde 0-1 öne geçti.

2. Setin ilk sayısını Çanakkale Belediyespor aldı. Rakip arka arakaya aldığı sayılarla öne geçse de daha sonra temsilcimiz sette dengeyi kurdu. Set sonuna kadar başa baş bir skor oluşsa da 20-20’ den sonra bu kez sete ağırlığını koyan Çanakkale Belediyespor seti 25-21 kazanarak setlerde durum 1-1’e getirdi.

3. Sete daha umutla bakmamıza rağmen setin sonlarına kadar başa baş bir mücadele yaşandı. Ancak bu kez setin sonunda daha az hata yapan ve eline geçirdiği fırsatı değerlendiren konuk ekip seti 23-25 kazanarak setlerde 1-2 öne geçti.

4. sete morâlman daha düşük seviyede başladık.  Sete 1-4 lük skorla başladık desek yanılmayız. Bu sette skor dengesini 10-10 da sağlayabildik. 20-20 lik skora kadar karşılıklı sayılarla geçen setin sonunu yine konuk ekip daha iyi oynadı ve seti 21-25 maçı da 1-3 kazanmayı bildiler.

 Maçta gözlemlediklerimize gelince temsilcimiz bu maçı kazanması mümkündü. O kadar basit hatalar yaptılar ki. Görenlerin inanası gelmedi.

Bütün setlerde en bariz görünen hatalarımız bloklarımız arkasına dublaj ya yapamadık ya da yapsak da çok geç oldu devamında oyun kuramadık.

Rakip hücumlarında çok fazla orta havuzu çok boş bıraktık ve buradan çok sayı verdik.

Pasörümüz doğru ve zamanında güzel paslar vermesine rağmen smaçlarımız boşlukları bulamadı. Ancak pasörümüz oyun içinde defalarca ikici toplarla sayı imkânı varken bu durumu değerlendirmeyip hep üçüncü toplarla hücum seçeneğini kullandı. Buda birçok fırsatı kaçırmamıza neden oldu.

Hücumda ise yüksek bloklar karşısında mutlaka smaçlarla blokları geçmeye çalıştık hele yüksek bloklarda bu inadımızda da devam ettik. Yüksek bloklarda diğer hücum seçeneklerini çok az kullandık.  Diğer hücumlarımızda çoğunlukla plaseleri kullandığımız da ise arzu ettiğimiz sayıları alamadık.  Dahası rakibe avantaj verdik çoğunlukla.

Takımdaki genel ruh hali ise setin sonlarında rakip arka arkaya iki sayı dahi alınca tüm takım adeta oyuna küsüp oyundan komple düşmeleriydi. Hatta bu durum o kadar bariz görünüyordu ki sahada 6 oyuncumuzdan teki bile ayakta kalıp mücadelesini sürdüremedi. Adeta tüm takım anıda çöküşe geçti. Hatta rakip 23. veya 24. Sayıyı aldığında set bitmiş gibi davranıyorlardı. Halbuki son sayı alınmadan sette maçta bitmez. Hocamızda bu durumdan dolayı oyuncularına çokça da kızdı. Bu nedenle takım bu psikolojik durumunu acilen aşmalıdır.

 Temsilcimiz 1.lig A grubunda dibe demir atmış durumda; ligin sonu gelmekte ve temsilcimiz ligden düşmeye adım adım yaklaşmakta bu nedenle durum vahim. Umarım Çanakkale Belediyespor bundan sonraki maçlarında hak ettiği 3 puanları alır geri kalan maçlarda durumunu düzelterek ligde kalmayı başarır. Bol galibiyetli maçlar, umutların hep canlı kaldığı güzel günler dileğiyle.