Geçen hafta sonu aşırı sıcaklardan dolayı evlerde durmanın imkânsız olduğundan bahsetmiş.

Bu sıcaklarla baş etmenin yollarından belki de en güzeli kendinizi serin sulara atmak yani denize girmek, ağaç altında serinlemek diye bahsetmiştim.
 Geçen yazımda Çanakkaleliler için denize girmenin en güzel mekanlarından birisi Kepez halk plajından bahsedecektim sizlere. Kepez halk plajı çok doğal güzel sahilde bina, baraka, kafeterya yok. Ya da size şezlong şemsiye kiralamaya çalışanlarda yok. İnsanlar evlerinden getirdikleri bir kilim, örtü piknik sandalyesi ve masalarıyla ağaç gölgesinde yanlarında getirdikleri kumanyalarıyla açlıklarını giderirken, belediyenin giyinme kabinlerinde ıslak mayolarını değiştirildiği, wc kabinlerinde de tuvalet ihtiyaçlarının bile karşılanabildiği bir yer.  Buraya araçlar giremediği için sizinle deniz arasında park etmiş araçları seyretmek zorunda kalmadığınız bence çok sade güzel bir yer. Tavsiye ederim.
İşte bu güzel sahilde geçen hafta denize gireriz piknik yaparız diye yola çıkmış Kipa AVM içindeki Migros’dan kampanyalı piknik masası alalım derken bina girişinde yolu aracıyla kapatan arsız araç sahibinin bencil yaklaşımı ve saygısız hareketleriyle edepsizlikte zirve yapmış ben ve arkamdaki diğer sürücülerin sinirlenmesine neden olmuştu. Kipa Avm içinde olduğu için bu alanda görevli güvenlikçi arkadaşlara durumu aktarmış ancak biz mağdur müşterilere yardımcı olmak olaya müdahale etmek yerine ‘’ talihsiz’’ yaklaşımlarıyla girişte ki güvenlikçi bayanın nahoş ifadeleriyle sinir katsayımızın zirve yaptığını geçen yazımızda detaylı bahsetmiştim. Olayın sonun da Migros’a şikayetimizi yapmış orada bulunan güvenlik şefine bu durumu gazetede yazacağımı belirtmiş ve yazmıştım.
Aynı gün eşimin de yaptığı şikâyet üzerine Migros’dan eşime telefonla dönüş yapılmış ancak gerek denizde oluşumuzdan gerekse diğer aksiliklerden dolayı eşimle görüşme gerçekleştiremediklerini Migros yetkilisi daha sonra ifade etti. Daha sonra gazetedeki yazımdan dolayı bana ulaşılmaya çalışılsa da iletişim bilgilerine ulaşılamadığı için benimle iletişime geçmeleri biraz zaman almış. Ama eşim aracılığı ile bana ulaşabilmişler.
Perşembe sabah saatlerinde bilmediğim bir numara tarafından aranıldım. Telefonda oldukça nazik bir beyefendi vardı. Cemil Beyle mi görüşüyorum ben Migros Müdürü Seçkin (Soyadını hatırlayamadığım için özür dilerim) dedi. Migros’la ilgili yazdığınız yazıyla ilgili görüşebilir miyiz? dedi. Buyurun dinliyorum dedim. Öncelikle kurumum Migros adına ve müdürü olduğum Çanakkale Migros adına özür dileriz, yaşanılan bu talihsiz olay için gerek güvenlikçiler için gerekse olayda sorumluluğu olan her personel için gerek şahsi gerekse kurumsal olarak defaten özürlerini ifade etti üzgün olduğunu belirtti.
Gazetedeki yazımdan sonra (Yazılı Basının gücü) yaşanılan olayla ilgili konunun Migros CEO sına kadar ulaştığını hemen konunun incelendiğini belirtti. Tüm kamera kayıtlarının izlendiğini ve benim yazımda belirttiğim gibi olduğunu gördüklerini söyledi.
Bu kayıtlar üzerine konunun muhatabı güvenlikçi arkadaşların hem sözlü hem yazılı savunma aldıklarını belirtti. Bu konuda güvenlikçilerin kusurları olduğunu gördüklerini eksikler ve hatalar için tekrar eğitim vereceklerini hatta bu konuda benim de önerilerim olursa seve seve dinleyip değerlendirebileceklerini belirtti.  Bu arada ilgili güvenlikçi personelin işten atılmayacaklarını belirtti hatta benim bu konuda gösterdiğim hassasiyetten dolayı çok teşekkür etti.
 Seçkin Bey o kadar samimi ve içten konuştu ki uzun zamandır bu kadar işine ve konumuna ve soruna duyarlı yaklaşan bir yönetici görmedim desem yeridir. Zaten konuşmamızın başında müsaitsem varsa işyerimde bir nezaket ziyareti yapmak, benimle tanışmak istediğini belirtmişti.  Telefonda çok samimi bir şekilde soruna bir kulp aramaksızın 25 dakika görüştük. Sözümü kesmeden her detayı dinledi. Çözüm odaklı bir yaklaşım içinde karşılıklı nezaketle çok olumlu bir görüşme yaptık.
Maalesef o gün hem bir arkadaşımla randevum olduğu için hem de bir emekli olarak bir işyerim olmadığı için tanışma gerçekleşmedi. Ama gelecek günlerde ilk fırsatta Migros içinde buluşup tanışacağız önerilerimi öğrenmek, gördüğüm eksiklikleri duymak istediğini özellikle belirtti.  Görüşlerimi öğrenmek istemesi bile çok olumlu bir durumdu, teşekkür ederim.
Kurum olarak Migros’a gelince konuya yaklaşımlarından dolayı gerçekten teşekkür ederim hem de çok çok teşekkür ederim. Konunun en üst seviyede dikkate almaları olayı incelemeleri ve bakış açılar, kurumsal prensipleri, müşteri memnuniyeti yaklaşımları, üstenci bir yaklaşımda olmayışları beni hem çok şaşırttı hem de memnun etti. Gerek Migros’un kurumsal özürlerini hem de Müdür Seçkin Bey’in samimi şahsi özürlerini kabul ediyorum.
Birçok kurumda böyle bir olay yaşansaydı sanırım iki, üç güvenlikçinin çevrenizi sararak gövde gösterilerine maruz kalır haklı olduğum bir konuda bir de taciz edilip suçlanabilirdim. Ancak bence Migros’ da ülke genelindeki birçok kurumdan daha realist kurumsal bir yapı oluşturulmuş. Anladığım kadarıyla Ceo dan en alt yöneticiye kadar iyi bir yönetim kadrosuyla bu kurumsal yapı perçinlenmiş. Umarım Tüm Türkiye genelinde bu güzel kurumsal yapı aynı işleyişle uygulanıyordur.
Bu nedenle kurumsal yapının başındaki kıymetli Ceo’dan, Migros Müdürü Seçkin Beye, en alttaki yöneticilere ve değerli çalışanlar da dahil olmak üzere konuya yaklaşımlarından, kurumsal yapılarından, müşteri memnuniyeti politikalarından ve toplam kalite yönetimlerinden dolayı her birine ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum.
Her şerde bir hayır vardır derler ya. Yaşanılan tatsız olay olmasa belki Migros benim için herhangi bir kurumdu. Ama şimdi çevreme memnuniyetimi anlatabileceğim sempatimi kazanan, Yüksek Lisans derslerimde okuduğum satır aralarına sıkışmış ifadelerde anlatılan, kurumsal yapıya bürünmüş bir firmanın gerçeğiyle karşılaşmak benim için çok güzel hatta muhteşem bir durum. Migros’a iş hayatında başarılar dilerken müşteri memnuniyeti politikalarını ve toplam kalite yönetimlerini daha da yukarıya çıkaracaklarını ümit ediyorum. Esenlikler ve başarılar diliyorum.