Çanakkale’de en sevilen spor belki de kadın voleybolu dur. Çanakkale Belediyespor’ da bu sporun sevilmesinde bayraktarlık yapmaktadır.

Çanakkale Belediyespor kadın voleybolunun Türkiye’ deki zirve platformu Venüs Sultanlar ligine yükselmiş burada kendine hatırı sayılır bir yer edinmiştir. Türk kadın voleybolunun en parlak yıldızları Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımların en çekindiği takımlardan birisi olmuştur. Bu takımların en zorlu deplasmanlarından biri Çanakkale deplasmanı kabul edilmiştir.
Bu takım öyle iyi yerlere tırmandı ki Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alarak ülkemize çok kıymetli puanlar kazandırdı. Ülkemizi başarıyla temsil ederken Kulüp müzesine Balkan Şampiyonluğu gibi güzel bir kupayı da başarıyla getirdi.
Birkaç yıl öncesine kadar Çanakkale Belediyespor  daha birçok kupayı müzesine taşır yine kadın voleybolunda sansasyonel başarılara imza atar diye düşündüğümüz zamanlardı.   
Ama bu güzel başarılardan sonra takım için ters rüzgarların estiği, arkasından gelen fırtınalarla sarsıldığı dönemler yaşandı. Önce Venüs Sultanlar liginde arka arkaya alınan kötü skorlar ardından ligden düşme yaşandı. Voleybol severler olarak duruma üzülmüşken kulüp yöneticileri isim hakkı satın alarak tekrar Venüs Sultanlar ligine zahmetsiz ama masraflı bir dönüş gerçekleştirdiler. Ama bu dönüş de pek işe yaramadı daha yerimize alışamadan tekrar birinci lige düştük. Sonra devamındaki sezonlarda 1. ligden üst lige çıkma çabaları sonuç vermedi.
Sonuna doğru yaklaştığımız TVF kadınlar 1.ligi 2022-2023 sezonu önümüzdeki hafta son müsabakalar oynanacak. Temsilcimiz son hafta lig lideri İzmir Temsilcisi Göztepe ile deplasmanda oynayarak sezonu kapatacak maalesef sezon hiç de güzel neticelenmedi. Sezonu ligi alttan 2. sırada bitirerek bir alt lige düştük. Geçen hafta Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyesine 3-1 kaybederek ligden düşmesi kesinleşti.
 Bu hafta sezon sona ermeden evimizdeki son müsabakada İzmir Temsilcisi AVR Atletik takımını Anafartalar spor salonunda misafir ettik.  Aslında müsabakada kayda değer önemli bir detay yoktu. Temsilcimiz bildiğiniz şekilde her zamanki gibiydi.
Temsilcimiz 1. sete aslında fena başlamadı. Arka arkaya alınan sayılarla rakip 8-13 de 1. molasını aldı. Mola dönüşü rakip yavaş yavaş arayı kapattı. Skor 17-16 olduğunda bu kez mola alan temsilcimiz oldu. Rakibin kontrollü oyunu etkisi sürdürdü. Rakibin hızını kesmek isteyen Vedat Mekik Hoca 18-21 de 2. molasını alsa da rakip seti 22-25 alarak setlerde 1-0 öne geçti.
2. sete bu kez rakip hızlı başladı. İlk molayı alan 3-8 lik skor karşısında Çanakkale Belediyespor  oldu. Rakip de daha önce takımımızda oynayan Elif Uzun, Ebru Bedir, Gökçe Çiçek Çalışkan gibi oyuncuları görmek hoştu.  Daha ötesi bu oyuncular sanki takımımızda oynadıkları sezonlardan çok daha farklı daha etkili oynuyorlardı. Ebru Bedir’in blokları  Elif Uzun’un smaçları maçta oldukça etkiliydi. Bizim takımda çok fırsat alamayan Pasör Gökçe ise misafir takımın tüm hücumlarını organize etti ve rakibin asıl pasörü konumunda oynadı. Bu oyuncuları görünce takımızdan ne kadar iyi oyuncunun gelip geçtiğine bir kez daha şahit olduk. Bu saydığım sadece birçok kıymetli oyuncunun belki de en zayıf halkalarıydı, onlar bile mevcut takımımıza çok zor anlar yaşattılar.  Sete dönersek Vedat Mekik Hocanın molasına rağmen rakip arayı açmaya devam etti. Skor 4-12 olduğunda 2. mola da geldi.  Vedat Hoca’ nın tüm uyarılarına rağmen set 14-25 AVR atletiğin galibiyetiyle bitti 2-0.
 3. Sete bu kez temsilcimiz fırtına gibi başladı. Skor 7-1 olduğunda konuk ekip AVR Atletik 1. molasını aldı. Mola dönüşü rakip sanki bambaşka bir havayla oynamaya başladı. Rakip adeta temsilcimize soluk aldırmadı. Daha önceki setlerde de kendini hissettiren AVR Atletik’ in siyahi pasör çaprazı Milagros Collar’ ın müthiş servisleri ve hücumları Çanakkale Belediyespor oyuncularına zor anlar yaşattı. Bu etkili servislerden ve ataklarından da çok sayı çıkardı. Setin sonlarına doğru maç dengeledi karşılıklı sayılar kazanıldı. Skor 21-21 de temsilcimiz 23-22 de rakip mola alarak adeta oyunu satranç hamlelerine dönüştürdüler oyunu. Bu satranç oyunundan galip çıkan ise konuk ekip AVR Atletik takımı oldu. Konuk ekip seti 25-27 müsabakayı da 3-0 kazandı.
Bu mağlubiyetle önceki hafta ligden düşmesi kesinleşen temsilcimiz evindeki son maçını da kaybederek TVF Kadınlar 1. Ligine evinde veda etti. Birkaç sezondur üst ligi hedefleyen temsilcimiz maalesef üste çıkmak isterken, alta düştü.
 Gelecek sezona Kadınlar 2. liginde devam edecek ekibimizin yepyeni bir yönetim, yepyeni bir teknik ekip ve umut vadeden ve genç yeteneklerle oluşturulacak yepyeni bir takımla başlangıç yapması şarttır. En kısa sürede Çanakkale Belediyespor’ un hak ettiği önce 1. lige daha sonraki sezonda da Misli com Sultanlar ligine dönmesi, tekrar dolu salonlarda dişe diş maçlarda temsilcimizi görmek dileğiyle. Öncelikle üzüntümü belirterek gelecek sezon 2. ligde başarılar diliyorum. Güzel günler yaşamak dileğiyle.