Güzel bir savaş filmi vardır ‘’Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok’’. Savaş esnasında geçen zamana rağmen savaşın en yoğun olduğu batı cephesinde savaşın en olumsuz şartlarının devam ettiğini anlatır.

Ya da bizim kendi güzel atasözlerimizden biri de aşağı yukarı aynı şeyi ifade etmek için kullanırız mevcut durumda değişiklik yok anlamında.
İşte Çanakkale Belediyespor da aynı durumda. Geçmiş haftalarda neyse bu hafta da aynı vesselam.
Ligin 9. Haftası itibariyle sondan bir önce yani 11. Sırada ve 4 puanla yer almakta. Ligin 5 . haftasında basit şekilde kaybettiğimiz 2-3 lük Sakarya Voleybol ve 6. Haftasında  Çiftlikköy Belediyesporu deplasmanda 3-0 yendiğimizde işte Çanakkale Belediyespor kendine geliyor diye umutlanmıştık. Takım toparlanıyor hadi bu sezon şampiyonluk hayal ama en azından ligde orta sıralarda yer alırız umudu doğmuştu biz taraftarlar gözünde.
Ama geçen hafta bir üst sıramızda bulunan Vakıfbank’a (Vakıfbank’ın 1.ligdeki diğer takımı, onların da durumu hiç iyi değil)) karşı kaybedilen 3 puan ve kazanamama alışkanlığının devamı gerçekten bizleri üzüyor.
 Bu hafta Anafartalar spor salonunda temsilcimiz Nermin Hanım Zeytinliği Havran Belediyespor’u konuk etti.  Soğuk havaya rağmen salon kayda değer oranda doluydu.  Birkaç haftadır salonlarda gördüğümüz küçük voleybol severlerde yine tribündeydiler Birde küçük bir bando takımı da takımı desteklemeye gelmişlerdi. Bunlar salonun güzellikleriydi.
 Maçın 1. Setine gelirsek Çanakkale Belediyespor bu sete başa baş başladı. Ancak setin sonucunu da etkileyen servis hataları başladı.  Skor 4-8 de Vedat Hoca ilk molasını aldı. Ancak takımda hiçbir düzelme olmadı. Bu setin belki de en dikkat çekici yanı rakibin aldığı sayıların Belediyespor un yaptığı servis hatalarından kaynaklı olduğunu ifade etmek isterim. O kadar çok servis hatası yapıldı ki rakibin nerdeyse sayı almasına gerek kalmadı. Bir ara 11-11 lik eşitlik yakalansa da hatalar zinciri devam etti. Skor 12-17 de Belediyesporun 2. molası gelse de setin akıbeti değişmedi.  Set 19-25 sonuçlandı Setler 0-1.
İkinci set Havran Belediye nin servis atışıyla başladı. ilk sayı ise Çanakkale Belediyespor’ dan geldi. Set başladı.  Bu setin başlarında sayılar karşılıklı gelmeye başladı.  Ancak bu kez hata yapan Belediyespor oyuncuları yerine verdiği tartışmalı kararlarla maçın yardımcı kadın hakemiydi. Öyle anlarda öyle tartışmalı kararlar verdi ki tribünden biz sanki başka bir maç izliyoruz diye düşündük. Gözümüzün önünde maça öyle güzel ayar verdi ki tüm oyuncularımızın motivasyonu bozuldu.  Hatta hakemin ilginç kararları karşısında yaşadıkları şaşkınlığı görmeniz gerekirdi. Bu nedenle rakip sette sayı almak için özel bir çabaya gerek duymadı dersek yeridir.  Bu sette Belediyesporun rakibi Havran Belediyespor değil de maçın yardımcı hakemiydi bence. Hatta set sonunda Vedat Hocanın yardımcı hakeme yaptığı sert sitem tribünlerden duyuluyordu. Set 15-25. Sonuçlandı Setlerde durum 0-2 oldu.
 Maçın 3. Setine temsilcimiz iyi başladı arka arkaya gelen sayılar sonucu 6-2 de konuk ekip 1. molasını aldı. Mola dönüşü rakip toparlanmaya başladı. Hatta 15-18 lik tabelaya yazılınca Vedat hoca ilk molasını aldı.  Mola dönüşü oyun olarak denge kurulmaya başlandı. Rakibin çok güçlü bir hücumunu liberomuz ve arka oyuncularımız olağan üstü şekilde kurtardılar ve top oyuncularımızın ortasına yöneldi. Ama 4 oyuncumuz da topu birbirine bırakıp ortalarına düşürünce başta Vedat Hoca olmak üzere tüm salon isyan etti adeta. 16-20 de ikinci molamız geldi. Ama rakip 23. Sayısını aldığında rakip rahatladı salon sessizleşti. O an arka arkaya sayılarımız gelmeye başladı. Skor 21-23 de rakip mola aldı ancak Çanakkale Belediyespor olağanüstü bir dönüş yaparak seti 25-23 kazanarak setlere durumu 1-2 ye getirdi.
 Dördüncü set temsilcimizin maçı çevirir diye düşünüyorduk ama bu sete de kötü bir başlangıç yaptılar. Skor 5-8 de temsilcimizden 1. mola geldi. Mola dönüşü takım biraz silkelendi. 15-15 lik skora kadar inişli çıkışlı bir oyun vardı sahada. Ama ne olduysa bu sayıdan sonra takımda bütün motivasyon kayboldu adeta takım dağıldı gitti.  Seri sayı kayıpları sonucunda Set 16-25 maçta 1-3 lük skorla sona erdi.
Maç sonu Kulüp Başkanı Levent Çetin’in küçük bir sohbetine denk geldim. Başkanın maç sonucundan üzgün olduğu görülürken Sezonun ilk yarısının hala bitmediği ve kalan maçlarda iyi sonuçlar alacağına inandığını söyledi. Yaşanılan kötü gidişatta asıl pasörün elinin kırık olmasından takımdan uzak kaldığı ve muhtemelen önümüzdeki maçlarda forma giyeceğini ve dolayısıyla takımın daha güçlü olacağına inandığını söyledi.  Devre arasında da hedeflerinde iki oyuncuyu kadrolarına katmak, ikinci yarıya da daha güçlü girmek istediklerini söyledi. Takım olarak bu sezon başında  orta sıraları hedeflediklerini ancak yaşanılan talihsizliklerden sonra ve alınan kötü gidişattan dolayı ligde kalmanın ilk hedef olduğunu ifade etti.
 Umarım ikinci yarı takıma takviye yapılması asıl pasörümüzün bir an evvel takıma katılarak özlenen galibiyetlerin arka arkaya alınarak sıralamada hak etmediğimiz son sıralardan kurtularak daha üst sıralarda yer almamız gerçekleşir. Çanakkale Belediyespor’un bundan sonraki maçlarda bolca galibiyetler ve puanlar almasını arzu ediyorum, başarılar diliyorum.