Sayın çok kıymetli okuyucularım 20 Kasım 2022’de KATAR’DA 19’da başlayan ALMANYA-JAPONYA maçını 2-1 Japonya kazandı.

 

  1. Her iki ülkenin insanları ne kadar milliyetçiler bilhassa Japonya ne biçim tezahürat gösteriyor. Taa uzak diyarlardan gelip stadyumları doldurmuşlar. Bugün 27 Kasım Pazar öyle ki her maç büyük sürprizlerle geçiyor. Favorisi belli olmayan bir dünya kupası FİFA’NIN aldığı çok önemli bir karar maç oynayan beldelerde başlama saatine 3 saat kala katiyen içki satılmayacağı ve içki içilmeyeceği ve dünyamız üzerinde futbol adeta bir sanayi olmuş çok büyük paralara transferler yayınlar bütün dünya ülkelerini bir araya getirmek aslında çok güzel izliyoruz inşallah pek programa bakmadım Türkiye’mizde 32 takım arasından ön sıralara yaklaşır mı bilmiyorum.
  2. İlk defa dünya kupalarını görsel olarak 1974 yılında seyretmeye başladık. TV yayınları henüz Türkiye çapında değildi. Bizler Gökçeada’da Yunanistan yayınlarından izliyorduk. TV olan kahve vardı bir çay içmek şu kadar ödüyorduk. Bizler için canlı seyretmek son derece siyah beyaz da ve karlıda olsa büyük sürprizdi.
  3. Bugün 3 Aralık favori takımı yok Almanya elendi. Eyvah Japonya ve bazı önemsemediğimiz Ülkeler ilk 16’ya girdi. O seyircilerin heyecanı bilhassa bayanların hiç belli olmuyor. Son saniye de maçın kaderi değişiyor. Yine de böyle dünya kupası maçlar ülkeleri bir araya getiriyor. ABD ile İran maçı çok bir alem İran’ın galip gelmediğini istedim ama olmadı inşallah zamanla ülkelerde her türlü koşullarda bir araya geleceklerine inanamıyorum.
  4. Fulbol dünya üzerinde adeta büyük bir sanayi olmuş Katar gibi bir ülkeye statlar adam akıllı dolu o gösteriler insanlar yüzlerini boyamışlar. Çeşitli kılıklara girmişler o kadar masrafı kimler çekiyor. Acaba ve o kadar insanlar nerede konaklıyor Katar demek ki hazırlığını yapmış. Ayrıca FİFA Dünya Futbol otoriteleri iyice tecrübe sahibi olmuş ki maç oynanacak bölgelerde maç başlama saatinden 3 saat önce içki satılmasın içilmesini yasaklamış çok doğru yapmış bazı ülkelerin fanatikleri içki sonrası çılgına dönüyor.
  5. Bunu yazmadan geçemeyeceğim iyice kronik hale gelmiş hasta ruhlu insanlarımız futbol faciaları son olarak geçen hafta Göztepe-Altay maçı maç çok büyük facialara sebep vermeden tecrübe sahibi hakem tarafından hemen tatil edildi tebrikler. Patlayıcı maddeler bu memleketin acil vaka hastalarını taşıyan kutsal görev sahibi ambulans şoförlerince 2 gün önce tuvaletlere yerleştirilmiş bir tanesi korner sopası ile acımasızca kalecinin kafasına vurup 3 dikiş atılıyor helal olsun güvenlikçilerimiz çorap söküğü gibi olayı aydınlattı. 28 kişiden 19 kişi tutuklandı. Dünya ve ülke futbolumuz inşallah düzene girecektir. Hayırlı futbol maçlarına.