Sayın çok aziz ve kıymetli okurlarım, yazılarımı hiç kimse hafife almasın.

 

  1. Yazıyor isem en küçük bir mübalağaya yer olmadan mutlaka yaşadığım olayları elimi mutlaka taşın altına koyarak ve bütün olumsuzluklardan geçerek gerçeği yazıyorum. Net ve kesin olarak.
  2. Bugün her ayın sonlarında Perşembe günleri TCMB’sinin istikrarı sağlama olan görevinde açıklayacak olduğu politika faizini 1,5 puan daha düşürerek tek haneli rakamlara %09’a indirmiş olup, ağustos ayında başlayan indirimlerde spekülatörler tarafından piyasalar allak bullak olur. Borsa tahmin edilmeyecek derecede düşürülür. Döviz manipülasyonlarla birbirine para ödemeden anlaşmalı olarak aktarımı yapılarak yükseltilir. Daha önceden de piyasa hazırlanmıştır. Şu kadar iç borcu şu kadar dış borcu döviz aslanın ağzında idi. Şimdi midesinde gibi saf ve temiz duygulu insanlarımız dövize yüklenirlerdi. Fakat bugün saat tam 14.00 de en küçük bir dalgalanma olmayıp ve gün sonu piyasaların kapanışında ekonomi yorumcuları borsanın tüm zamanlar içinde en yüksek kapanışı ile ve tüm zamanların en yüksek hacmi ile kapanışı yaptığı ülkemiz Avrupa’nın finans merkezi olup en güvenilir liman olarak yabancı yatırımcılar dahil borsa, faiz, kur korumalı faiz, vip ve diğer enstrümanlarına yatırım yapmaktadırlar. İleri ülkeler dahi faiz yükselirken ülkemiz faiz düşürüyor ve üç ayılık dönemde de 3,9 büyüme kaydetmiştir.
  3. Sayın okuyucularım uluslararası bazı ülkelerce Türkiye’mizin ilerlemesini katiyen istememektedirler. 1990’lı yıllarda hep IMF’nin çok ağır bedel karşılığı ayakta durmaya çalışıyorduk. Memur maaşlarına yapılacak zammı dahi onlar karar veriyordu. Çok az maaş alıyorduk ve Çanakkale’de icrası olmayan memur yoktu. Artık IMF sarmalından kurtulduk ihracatımız arttı. Kazandıklarımız artık Türkiye’de kalıyor yol, baraj, tünel, asma köprü ve üretime yatırımlar oluyor. Bunların kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Ülkemizde anarşi kol gezerken ve sık sık katliamlar olurken işlenmiş cinayetlerin katilleri bulunmazken herkesin yaptığı yanında kar kalırken şuan sınırlarımız dışında kahraman ordumuz mensuplarınca geçit vermemektedir. İstiklal caddesi katliamı çok planlı şekilde hazırlanmış fakat en kısa zamanda faili ve yardımcıları yakalanmıştır. Ülkemiz insanlarının her zaman çok iyi şeylere layık olduğu ve gerçekleşmesi dileklerim ile.