Sayın aziz ve kıymetli okurlarım. Sağ olsun Anneler Derneği Başkanımız Belgin Akpınar Hanım çok becerikli 2017 senesi 24 Kasım Öğretmenler gecesini Salihli Termal Otelde kutlamıştık.

 

  1. Kullanılmayan salonda açılmıştı. Sayın komşumuz Özgür Kent’ten askeriden emekli Hülya Eray teyzesi ile (eşim bana kızıp o yıl gelmemişti.) Onlarla dost oldum. Hülya erkenden masa tutmuştu. Sayın ÇOMÜ dekanlığından emekli Atakale Esenler sitesinden ben aynı masada etraf ilerlerken Kula vs. öğretmenler dahil oldu. Çok kalabalık yan arka masalar hep tanıştık ve çok güzel eğlendik.
  2. Geçen sene yine 24 Kasım Afyon Sandıklı Termal Otelde kutladık. Çok büyük bir otel boyuna insanlar dolduruyor. Karadeniz grubu bayanlar İzmir grubu epey kalabalık bir gruptu. Ben hemen sabah kahvaltısında girişte masaya oturdum. Hanım kahvaltılık ve çay almaya gitti. Bir türlü gelmez bir bayan geldi. Sonradan öğrendim oranın müdürü imiş. Ama hiç boş durmuyor işçiler gibi çalışıyor. Senin adın Necdet mi dedi evet dedim. Hanım kaybolmuş ve getirdi. Eğlence gecesi Konyalı Camisap ve eşi ile tanıştık sizi çok sevdik dediler. Finlandiya’da ev yapıyormuş grubu varmış. Semih bey orada müdür idi burası dedim. Denizlili Hacı Ali isimli şahsın dedi. Etraftakiler hep iflas etti coronadan dolayı biz atlattık dedi. Semih bet becerikli hemen Mudurnu Sarot otele transfer olmuş. daha önce Adana kebapçıları coronada arkadaşları hep idare ettik. Kazancımızı pay ettik ama işler açıldı. Hepsi Antalya otellerine iki üç kat maaşla transfer oldular. Haberlerde izledik bize saka su görevlisi Ayhan’da başka yere trasfer olmuş şimdi Sedat isimli biri görev yapıyor. Velhasıl menfaat oldu mu ‘ne yanan kalbime baktın ne akan gözyaşıma’ Bırakıp gitti o kadın beni bir tek başıma’ helal olsun be gazelleri ne güzel dinliyorduk.
  3. Bir zamanlar ülkemizde böyle gezilecek yerler yoktu. Umre seferleri düzenleniyordu. İnsanlar hep gönlüm orada kaldı gönlüm orada kaldı. 60 sene kadar oldu bir hacı amcaya mübareklemeye gittik. Ne hacılık bizim hacılık sınırda kaldı dedi. Eeeee hayrola o zaman otobüslerde bir din görevlisi mihmandar başımızda dönüyoruz. Sınırda gitti gümrük odasına geldi hacı arkadaşlar birçok isim okudu. Bunlar hep vergiye dayalı eh hepimizde bu eşyalar vardır. Şimdi çantalar açılıp sayım uzun sürer verin bakalım onar lira biz gümrükçü ile geleceğiz. Sayacak bunlar bavullarımız da yoktur diyeceksiniz. Gitti ve geldiler. Aynen okundu bunlar bavullarımızda yoktuuuur dedik. Hacılar yalan söylemez yola devam yalan söyledik hepimiz de vardı. Hacılık bizim sınırda kaldı dedi.