Çok kıymetli sayın okurlarım ne kadar güzel bir atasözü nasip ise gelir Hint’ten Yemenden, değil ise ne gelir elden.

 

  1. Evet Sayın Anneler Derneği Başkanı belgin Hanım Mudurnu gezisi termal otel diye davet ettiğinde hazırlığım yok katiyen dedim. 12 Kasım Cumartesi günü Hilton Otel sabah kahvaltısında sayın üye Sevim Hanım sensiz olmaz ille hanımın ile geleceksin dediler. 15 Kasım 2022 Salı imiş. Ben dedim üç ayda bir peşin maaş alıyorum. Borsaya yatırdım iniş çıkışlı ne zaman ortamı olur bilemem ben ancak 3 Ocak 2023 maaş alacağım dedim tamam dediler. Yeter ki kabul et dediler. 
  2. 15 Kasım 2022 Salı benim 83. yaşıma girişim saat tam 07,00 Migros önünden 33 kişi hareket. Denizkent’te kahvaltı yine hareket etrafı seyrederek gidiyoruz. İznik Gölü ve İznik, Akyazı ve Mudurnu yolu her iki taraf dik dağlar yılan vari yollar hep yukarılara çıkıyoruz. Bir yere geldi dağlar arasında dört bin kişilik termal imiş. Yukarıdan aşağıya belki bir kilometre çeşitli illere ait bilhassa 34 İstanbul ağırlıklı otomobiller. Tekrar geri döndük ve Sarot Otel bizi müdür Semih Bey karşıladı. Necdet Bey sen ne olmuşsun böyle dedi. Minibüsten inişime yardım etti. 400 yataklı termel Otel dağlar arasında sıcak suyun çıktığı yer ve saat 16.00 kahvaltı sonra 19,00’da yemek TV salonu Bursalı bayanlar tombala oynuyorlar. Bizde hanımla TV seyrediyoruz. Bayanlar kalktı sizleri rahatsız ettik dediler yok dedim. Bayanlarımızı böyle neşeli kahkaha atanından son derece memnum olurum. Daha önceleri yan bastın düz bastın her şey suç olurdu falan. Ertesi sabah kahvaltı da Bursalı bir bayan hemen lokma sırasına girip bizim masaya lokma getirdi. Çaylarımıza yardımcı oldu.  Onlarla dost olduk 20 kişi kadar var. Hep bayan ağırlıklı gruplar. Ülkenin değişik yerlerinden kimisi dörtlü bir taksi ile gelmiş. 18 Kasım Cuma Yıldırım Gürses’in sekizinci ölüm yılı imiş. Hıncal Uluç vefat etmiş haberleri izliyoruz. Uzunköprü’nün kurtuluşu.
  3. 18 Kasım Cuma Mudurnu’ya hareket 40 km. var. Yerli minibüs biz şoför yanında sordum. Mudurnu tavukçuluk dedim. Hisse senetlerim vardı, 1994 krizinde battı senetler elimde kaldı dedim. Türkiye batar Mudurnu Tavukçuluk batmaz diyorlardı ama 1994 krizi mısır ağırlıklı beslenme ithalatı döviz bazlı olunca maalesef battı. Şimdi tesislerini kira ile Er Piliç kullanıyor dedi. Ayrıca Havran’da Eze zeytincilik firması kurulmuştu 500 kişi çalışıyordu. Biz Balıkesir’de kiralık evde idik İş Bankası’ndan 200 milyon dolar kredi almış ödeyemedi. Tesisler İş Bankası’na kaldı. İspanya’dan kimyager en az 30 çeşit zeytin üretiyordu. Velhasıl ülkemizde sık sık krizler yaşandı eh sağlık olsun dedik.