Esenlerde Seyit Onbaşı cami 2003 yıllarında minaresi de bir vatandaş tarafından yaptırılıp tamamlanarak tamamen ibadete açılmış oldu.

 

  1. Çanakkale’ye 1998 yılında gelip ikamete başladığım Esenlerde Seyit Onbaşı cami Sayın Mehmet Şimşek (Fatih cami imamlığından emekli) din görevlisi abimizin başkanlığında yönetim kurulunu oluşturup inşaatına o yıllarda başlanmış evvela alt katında namaza hocamızın sanki görevlisi gibi namaza başladık. 2003 yıllarında minaresi de bir vatandaş tarafından yaptırılıp tamamlanarak tamamen ibadete açılmış oldu. Sayın Mehmet Şimşek hocamız emekli olduğu halde çay ocağını da bakıp imamlığını devamlı yaptı ve bir gün sanıyorum dini bayramımızın son günleri ve bir Cuma günü sala verilmeye başladı. Evimiz çok yakın Eyvah ismi Seyit Onbaşı konulup tamamen ibadete açılan Esenler Mahallesi caminden acaba ilk cenaze kime nasip olacak. Allah öyle büyük ki Sayın Mehmet Şimşek hocamız Perşembe gece yine yatsı namazını kıldırdı ve yakın bulunan evinin asansörü başında vefat ettiğini öğrenip Cuma günü ebediyete uğurlandı.
  2. Yine cami görevlisi arkadaşlarla Seyit Onbaşının 1 Aralık 1939 yılında 51 yaşında vefat etmiş olduğunun anısına her yıl etkinlikler düzenlenip ve her yıl Sayın Belediye Başkanlığımızca pilav yanında ilavesi ikramı yapılarak vefalı bir millet olduğumuzun tam bir belgesi ifa edilmektedir.
  3. Bu sene de uzun bir zamandan beri yağmayan yağmurun bugün 1 Aralık Perşembe bol bol yağışa geçmesi ile ilimizde ikamet eden ve uzun yıllar önce İstanbul Valide Sultan cami emekli imamlarından Sayın Enver Balcı’ki din musikimizin ülkemizde son temsilcilerinden ‘Enderun’ okuyuşunun ikinci kuşaklarından kasideler mevlit bahirlerinde örnekler. Arada gözlerinden yaşlarda akarak ve beraberinde ki cami görevli arkadaşlarla ilahilerle tam bir din müziği ziyafeti sonu. Sayın ilimiz müftüsü Şükrü Kabukçu’nun günün mama ve önemini arz eden vaazı neticesi çok fevkalade bir etkinlik yaşanmış olup, ayrıca TON TV’den Sayın Alan Kılavuzu Başkanımız İsmail Kaşdemir bir heyetle Balıkesir BB Başkan yardımcısı Havran Kaymakamı ile bir heyet yağmurlu bir hava şemsiyeler altında ve Seyit Onbaşı’nın mezarı başında D. 1988 Ö. 1939 Seyit Çabuk yazılı okunan Kuranı Kerim ile anılmış olup, hakikaten vefalı bir millet olduğumuzun en büyük delilinin belgesini yaşadık.  Sebep olanlardan Allah razı olsun nice uzun yıllara.