Türkiye kadınlar Voleybol 1. Liginde şehrimizi temsil eden Çanakkale Belediyespor cumartesi günü sezonun 5. Hafta müsabakası için Anafartalar Spor salonunda Sakarya Voleybol takımıyla karşılaştı.

Temsilcimiz geçen 4 hafta sonunda maalesef ligin dibine yerleşmiş vaziyette bulunuyor. Geçen 4 hafta sonu itibariyle hiç puan alamazken sadece Yeşilyurt karşısında alabildiği tek bir set vardı.
 Bu sezon yepyeni bir kadroyla lige başlayan Çanakkale Belediyespor’un kadrosunun birbirlerini tanıma ve takım uyumu için bir süre geçmesi gerekiyordu. Ancak neredeyse sezonun birinci etabının yarısına ulaşılmışken takımın belirli bir aşamaya ulaşması bekleniyordu. Dört haftada yaşanılan hayal kırıklığı taraftarların sezon sonunda takımın 2. Lige düşebileceği endişesini de doğurdu doğal olarak.
 Anafartalar Spor Salonu maalesef yine az sayıda seyircinin maça ilgi gösterdiğine şahitlik etti. Seyirciler açısından tek sevindirici durum kalabalık bir çocuk grubunun, muhtemelen Çanakkale Belediyespor’un alt yapısındaki güzel çocukların tribünün bir bölümünde yer almalarıydı. Bu güzel cıvıl cıvıl çocuklar maç sonuna kadar tezahürat yaptılar. Hatta hiç susmadılar desek yalan olmaz. Onları tribünlerde hep görmek isteriz. Hepsine kucak dolusu sevgiler.
Sakarya Voleybol ligin orta sıralarında bulunan bir takım. Genel görünüme bakarsak Çanakkale Belediyespor ayarında bir takım. Bu rakip tam dişimize göre bir rakipti.
Maça gelirsek; 1. Sete Çanakkale Belediyespor hızlı başladı ilk üç sayıyı bir çırpıda alıverdi.  Sonra rakibin ilk sayısı geldi. Sonra arka arkaya temsilcimizden sayılar geldi 6-1 oldu. Sonra temsilcimiz adeta frene bastı rakipte gaza bastı tabela da gördüğümüz skor 7-7 oluverdi bir anda. Sonra rakip öne geçti aradaki 2 sayılık farkı koruyarak setin sonuna gelindi. Temsilcimiz 18- 18 yakaladığında seti kazanacağız umudu doldu tribünlerde. Ama bir şeyler oldu yine bu kez temsilcimiz frene öyle bir bastı ki tek bir sayı dahi alamadılar ve set 18-25 sonuçlandı. Setler 0-1
Temsilcimiz 2. Sete de hızlı başladı. İlk sayılar peş peşe geldi rakip skoru dengelemek için  önce mola aldı sonra iki oyuncu değişikliği yaptı. Skor sürekli 5-6 farkla seyretti rakipten oyuncu değiştirme hamleleri gelse de fark erimedi seti rahat kazanıyoruz derken, skor 23-16 iken birden temsilcimiz seri bir şekilde sayı kaybı yaşadı Set sonunda biraz sıkıntı yaşasak da 25-20 kazanmayı başardık Setler 1-1 oldu.
 Üçüncü set müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Her iki takım voleybol adına çok güzel işler yaptı. Gerek hücumda gerekse savunmada görülmeye değer işler yaptılar doğal olarak sayılar kafa kafaya gitti. Hatta set bir rakibe bir temsilcimize gitti geldi.  Ama sonunda zorda olsa 26-24’ lük skorla Çanakkale Belediyespor seti kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.
 Maçı kazanmaya sadece bir set kalmış sezonun ilk galibiyetine ve ilk 3 puanına sadece bir setlik uzaklık vardı. Ama 4. Set hiç de umulduğu gibi olmadı. İlk sayılar karşılıklı gelirken seri top kayıpları yaşandı. Hücumlarımızda rakip bloklar geçilemedi, Rakibin hücumlarına direnç bile gösterilemeyince fark giderek açıldı. Hatta o kadar kötü bir oyun oynadı ki Çanakkale Belediyespor yerine tribünden 6 genç kızı sahaya sürseydik ancak bu sayıyı alırlardı diyeceğimiz bir skor ortaya çıktı 9-25. Setlerde durum 2-2 oldu.
 Maçın karar seti dediğimiz 5. Sette hala umudumuz vardı.  Ama sahada yine inanılmaz hatalar yaşandı. Top paylaşımlarında yaşanılan kararsızlık, çizgi içinde olma ihtimali riskli  topları saha dışı diye bırakılmasıyla rakibe hediye edilen sayılar. Servis kaçırmalar arka arkaya gelmesine rağmen set sonuna kadar skorda denge vardı.  Son sayılarda az daha dikkatli olunsa ele geçirilen fırsatlar değerlendirilse maçı kazanmak içten bile değildi.  Ama takım üstündeki şansızlık mı, bahtsızlık mı, set sonlarını oynayamama stresimi ne derseniz deyin artık. Haybeden rakibe hediye edilmiş bir set ve bir maç vardı ortada. Ve maalesef setten 15-17 maçtan da 2-3 lük skorla yenik ayrıldık.
 Kazandığımız 2 sete ve 1 puana mı sevinelim yoksa kaçırdığımız 3 puana ve kaybettiğimiz maça mı üzülelim, bilemedik. Bu ayardaki bir takımı yenemiyorsak kimi yeneceğiz. Durum böyle giderse sezonun sonu bizim için çok zor gelecek ve istemesek de üzüleceğiz sanki.
 Takıma gelince Vedat Mekik Hoca biraz daha uğraşır ve oyuncuları buna karşılık verirse her an parlamaya yakın değerli birkaç oyuncu var.  Bu yıldız adayları maçlara ağırlıklarını ortaya koyarlarsa en azında ligde kalmayı sağlayacak galibiyetler gelecektir. Ama üzülerek söylüyorum pasör İlayda ile takımın işi zor pasları öyle göstere göstere atıyor ki rakip hemen tedbirini alıyor. Pasları hep belirli kalıplar içinde, yaratıcılık yok. Kaç sayıyı farklı bir hücumda değerlendirse rakibin boşluklarını görebilse, rakibi okuyabilse bambaşka olacak hatta öyle pozisyonlar oldu ki topu kendi plaselese hatta smaçlasa rakip diz çökecek ama rutinin üstünde bir oyun maalesef göremedim. Umarım ben yanılıyorumdur Umarım İlayda kardeşimizin vasatlığı sadece bu oyun içindir bundan sonra harikalar yaratır. 
 Her geçen hafta giderek zorlaşan rakipler ve lige rağmen arka arkaya galibiyetler gelirde bizde seviniriz.  Temsilcimizin galibiyetlerini yazmak bize gurur verecektir.  Çanakkale Belediyespor’ un üstlerindeki bu olumsuz havanın bir an evvel dağılmasını temenni ediyor başarılar diliyorum.