Sayın Cumhurbaşkanımız nezaretinde protokol ile Anıt Kabir’i ziyaret sonrası halkın ziyaretine açılması ve vatandaşlarımızdan Atatürk ve Cumhuriyetimizi en güzel yorumları ile dile getirdiler.

 

  1. Sayın Cumhurbaşkanımız nezaretinde protokol ile Anıt Kabir’i ziyaret sonrası halkın ziyaretine açılması ve vatandaşlarımızdan Atatürk ve Cumhuriyetimizi en güzel yorumları ile dile getirmeleri ve Beştepe’de ki Cumhurbaşkanlığı köşkünden hiyerarşik düzen sırasına göre kutlamaları kabul edişi ile daha sonra Bursa Gemlik’te ki elektrikli yerli otomobil TOGG’un açılışını çok büyük bir protokol ve seyirci önünde açılışını yapması.
  2. TRT haberin Sayın Spikeri Fatih Çimen’in yönettiği program davetlisi Sayın Prof. Dr. Selma Yel ATAM BİLİM KURULU Üyesi olarak öyle bir konuşmaya başladı ki ve öyle konuşulacak belgesel niteliğinde bilgileri en net ve güzel şekilde yorumluyordu hakikatten Atamızın her türlü konularda tam örnek bir Devlet Başkanlığı görevini ifa etmedeki hassasiyetlerini izah ediyordu ‘’YURTTA SULH CİHANDA SULH’’ yorumu ile komşuları ile geçmişe bir çizgi çekerek iyi niyetli anlaşmalar yaptığını hatta Yunan Cumhurbaşkanı Venezilas’un dahi takdirlerini kazandığını anlatıyordu. Fakat Ülkemizin 1965 yıllarına kadar İngilizlerin baskısı altında daha sonrada ABD hegemonyasına geçtiğini Türkiye’mizin gelişmesine esas her türlü engellemenin akla hayale gelmeyecek şekilde baskı altında tutulduğunu çok özel ve güzel şekilde izah etti.
  3. İkinci davetli olarak Sayın Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnar konuşmalarını sanki yangın sonrası külleri arasından gelişmeye çalışan yokluklar ve çaresizlikler içinde yaşamını sürdürmeye çalışan bir devletimizin portresini çizerek anlatıyordu. Mesela 4 sınıflı bir Hukuk Fakültesinin 4 sınıfının bir tek odada bir tek hoca tarafından çalışmalarının yapıldığını zelzele olmuş bir jeoloji profesörünün mevcudiyeti olmadığı ve bir transfer ile kiralanması teklif edildiğinde Sayın İnönü’nün kasada para yok demesi ve birçok olumsuzlukların acı gerçeğini ve ülkemizin son derece çok dar geçitlerden bugünlere geldiğimizi çok güzel bilgilerimize sunuldu.
  4. Gecemizin Sayın İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İstanbul Atatürk Kültür ve Sanat Merkezindeki özel salonundan batı müziği görevlilerince konser verilmiştir. Halkımızın da davetlisi olarak ben diğer kanalları araştırmamda Konya tv den yayınlanan Karatay Kaymakamlığınca ve Belediyesince halkımızın çok büyük katılımları ile Şef Sayın Ahmet Şahin Başkanlığında 40 kişilik ney konseri bayan neyzenlerde dahil izlemiş oldum. İnşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çok daha güçlü kutlamalar dileği ile.