Bugün 3 Aralık Cumartesi dün Ton TV ana haber programlarından ilimiz Sayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan beyin saygıdeğer anneleri Müşerref Gökhan hanımın vefat etmiştir.

 

  1. Bugün 3 Aralık Cumartesi dün Ton TV ana haber programlarından ilimiz Sayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan beyin saygıdeğer anneleri Müşerref Gökhan hanımın vefat etmiş olup, cenazeleri 3 Aralık günü öğle namazına müteakip Necip Paşa Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası eski mezarlıkta ki ebedi istirahatgahına defnedileceği bilgileri şerit halinde geçiyordu. İnşallah Allah nasip eder cenazelerinde bulunurum. Çünkü babası Ezine’de Nuri Köseoğlu’nu şu an 65 sene önce görüp tanımış olduğum ve Ezine peynirini Türkiye markası yapıp ülkemizin çok büyük bölümünde ki insanlarımızı ağız tadı ile kaşar, peynir, tulum peyniri ve süt ürünleri adı altında peynirciliğin en büyük imalatçısı idi.
  2. Babam alışverişçi idi Uzunköprü’den Ezine’ye taşındık. 1954 yılında üçüncü sınıfı bitirip ortaokul mezunu oldum. O zamanlar bütün yüksekokullar usulen bir imtihan neticesi öğrenci alıyordu. 3 senede öğretmen 14 ayda astsubay oluyordun. Ben babamın işinde debagat meşin kösele vaketa (hayvan koşumluğu) imalathanesinde bedenen işe başladım. Kalfalar konuşuyor. Nuri Bey Adapazarı’ndan yine bir kaşar ustası getirtmiş. Yani Edirne’den Manisa’ya kadar bir yay çizip Yugoslavya, Bulgaristan, Romanya’dan göçmen olarak Türkiye’ye gelmiş peynir ustaları özel adamları ile araştırıp Ezine’de topluyor. Ayrıca o zamanlar mera hayvancılığı vardı. Sürü sahipleri gariban bir kilo veremeden Sayın Nuri Beyden bütün kış kıdım kıdım parasını çeker. Oğlunu evlendirecek kızını evlendirecek o zaman banka Ziraat Bankası vardı. Ama Nuri Bey köylüsüne çok büyük hizmet veriyordu. Peynircilik işini bu ustalar sayesinde Türkiye markası yaptı.  
  3. On sene kadar önce Seyit Onbaşı Camiinden çıktım. Cuma namazı sonrası idi biri ile tanıştım. Ben dedi Ezine’den Kızılköylü Mustafa senelerce nakliyecilik yapıp İstanbul Ezine arası (bende Uzunköprülü Emin Kurt’un oğluyum dedim) Ezine Köselerini İstanbul Kapalıçarşı’da biri Rum biri Yahudi biri Ermeni patronlara götürür. Ayrıca Ezine Kaşerlerini Nuri Beyin abisi Şükrü Bey (onun çocuğu olmadı) İstanbul’da zengin ailelere pazarlıyordu ve peynirciliğin hikayesini çok güzel anlattı.
  4. Bende bugün bu çok kalabalık cenaze merasiminde bulundum. Bindiğim taksi şoförü Ali oraları hınca hınç insan dolu ben seni en müsait yere indiririm dedi. (bastonla yürüyorum) Hakikaten çok sayılan sevilen insanlarmış çok kalabalık ve ayrıca ilimiz trafik motorlu polisleri ışıklar yansa da upuzun konvoyu kesmediler. Geçişlere müsaade etmediler. Hakikaten Sayın Belediye Başkanımızın bu acı gününde çok büyük bir katılım gördüm. Allah mekânını cennet eylesin inşallah. Devamı yarın